Yeğen: Rakiplerimin yeni çıkan telefonlarını ilk ben satın alırım

Düzenleyen:
Yeğen: Rakiplerimin yeni çıkan telefonlarını ilk ben satın alırım

Ekonomi Haberleri

Teknoloji devlerinin yöneticilerinin teknoloji ile ilişkilerini hep merak etmişimdir.

Ömer TEMÜR

Teknoloji devlerinin yöneticilerinin teknoloji ile ilişkilerini hep merak etmişimdir. Hayatımızın ayrılmaz parçası olan akıllı telefonlar acaba onların hayatlarında ne kadar yer alıyor? Çoğumuzda olduğu gibi bir bağımlılık mı, yoksa ihtiyaç duyduklarında kullandıkları bir iletişim aracı mı? Sosyal medya onlar için ne ifade ediyor? Merak ettiğim bu soruları Barcelona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde bir araya geldiğim Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen’e sordum. 
¥ Tansu Bey siz de ‘telefonsuz yaşayamam’ diyenlerden misiniz?
Telefonsuz geçirdiğim çok zamanlar oldu. Unuttuğumda eve dönüp geri almam. Özel bir çaba göstermem. 

POKEMON GO OYNADIM
¥ Peki teknoloji ile aranız nasıl?

Benim evimde her türlü yeni teknoloji var. Teknolojilere erken adapte olan biriyim. Rakiplerimin yeni modellerini ilk ben satın alırım. Hatta Türkiye’ye sürücüsüz araç gelse ilk alanlardan biri ben olurum. Günde bir saat haber sitelerinde ne var ne yok bakarım. Hiçbir şeyi gözden kaçırmamam gerekiyor. Mesela Pokemon Go'nun adının ilk duyduğumda işi gücü bıraktım hemen yükledim. Ertesi günde canlı yayında bir röportajım vardı. Bana spiker arkadaş Pokemon'un iş dünyasına etkisini sordu. Eğer Pokemon oynamamış olsaydım bu soruyu cevaplayamazdım. Trend bir şey varsa bilmem lazım. 

HESABIMDA SAMSUNG’UN ADI YOK
¥ Twitter’da 104 bin takipçiniz var. Bütün bunlara nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Sosyal medyayı daha çok akşam 18.00’dan sonra kullanıyorum. Twitter ve Snapchat’i aktif olarak kullanıyorum. Instagram’dan biraz soğudum diyebilirim. Çünkü orada biraz özel hayatınızı paylaşmanız gerekiyor. Ben özel hayatımı paylaşmayı sevmiyorum. Öyle ki Twitter’daki hesabımda Samsung’un ismi bile geçmez. Çünkü orası benim özel alanım diye düşünüyorum. 

¥ Samsung ile ilgili hiç mi Tweet atmıyorsunuz?
250 Tweetimin arasında belki bir tanesi Samsung’la ilgilidir. Daha çok teknolojik ve sosyal içerikli paylaşımlarda bulunuyorum. Dediğimim gibi burası benim özel alanım. Gençleri gelecek teknolojiler konusunda bilinçlendirmek istiyorum.

TWEETLER BANA “YAPARSIN” DEDİ
¥ Takipçilerinizle olan iletişimiz nasıl?

Gelebilecek tepkileri bir saat içerisinde ölçemeyeceksem tweet atmam. Tweetlerimin kontrollü olmasını istiyorum. En azında bana muhtemel hatalarımı da düzeltme fırsatı veriyor. Twitter'dan bana gelen Direkt Mesajlara (DM) mutlaka cevap veririm. Herkes her istediği soruyu sorabilir. Günde minimum 50 soruya cevap veriyorum. Tweetlere gelen tepkiler bana çok önemli bilgiler de verdi. Mesela Samsung'un geçen yıl yaptığı "Yaparsın" adlı reklam kampanyası tamamen weetlerden doğdu. Şimdi “Yaparsın” kampanyasının ikincisi geliyor.

¥ Hiç tatsızlık yaşadığınız oldu mu?
Bazen üslubunu tasvip etmediğim bir kelimeyi görüyorum ve okumayı bırakıyorum. Ama altına “ben üslubuma uymayan ilk kelimeyi gördüğümde bana yazmış olduklarınızı okumayı bıraktım. Eğer bana üslubu düzgün bir mesaj yazarsanız cevap vereceğim” diyorum. Bunun üzerine hep düzeltiyorlar. Zaten paylaşımlarıma da duygu yüklemem.

Akşam 8’den sonra evde hiç kimse eline telefonu almaz

¥ İnsanlar adeta telefon bağımlısı gibi. Siz bunu ev içerisinde nasıl dengeliyorsunuz?
Aile içerisinde bir anlaşma yaptık. Telefon çalmadığı sürece akşam 8’den sonra kimse eline telefon almıyor. 

¥ Gerçekten bunu başarabiliyor musunuz?
Evet, şu ana kadar taviz vermedik. Ben size bu konuda üzerinde çalıştığımız bir projeden bahsedeyim. Özellikle çocukların tablet ve cep telefonu kullanımı sınırları aşmış durumda. Türkiye’ye özel geliştirdiğimiz bir yazılımla veliler çocukların hangi programları kullandığını öğrenip tabletlerine limit getirebilecek. Çocuklara nasıl ki harçlık vererek bütçelemeyi öğretiyorsak bilgisayar ve tablet kullanımını da onun gibi bir noktaya taşımak istiyoruz. 

Tecrübelerimi paylaşmak için web sitesi kuruyorum

¥ Tecrübelerinizi gençlerle paylaşmayı düşünüyor musunuz?
Gençlerden ve iş hayatına atılanlardan “Lütfen tecrübelerinizi bizimle paylaşır mısınız?” diye talepler alıyordum. Bunu üzerine bir anket yaptım. Eğer yüzde 70 evet çıkarsa site hazırlayacağım, dedim. 4.100 kişi cevapladı. Yüzde 74 evet çıktı.  Web sitesini 1 Mayıs’ta devreye sokacağım. Tamamen iş hayatına yönelik olacak. Aynı haber sitesi gibi makaleler koyacağım. Grafikler olacak. Daha sonra buradaki makalelerimi kitap hâline getireceğim. 

Kariyeri başarılarla dolu

İş hayatına 1991 yılında Digital Eequipment şirketinde adım atan Tansu Yeğen, HP, Microsoft, Apple Türkiye ve Turkcell’de yöneticilik yaptı.  Yoluna 2013 yılından beri Samsung Türkiye’de devam eden Yeğen “Avrupa'nın en iyi CEO’su”, “Türkiye'nin En Etkili CEO'su” ödülünün sahibi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...