Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekova’da ikinci bahar

Düzenleyen:
Yüksekova’da ikinci bahar

GÜNDEM Haberleri

Güvenlik gerekçesiyle aylarca kapalı kalarak hizmet veremeyen, geçtiğimiz yılın eylül ayında tekrar uçuşlara başlanan Hakkâri Havalimanı en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Havalimanı, bu yılın ilk ayında tam bin 727 yolcu tarafından kullanıldı. Havalimanı tekrar açıldığı Eylül ayında 7 bin 966, Ekim ayında 20 bin 878, Kasım ayında 30 bin 940, Aralık ayında ise 36 bin 425 yolcu tarafından kullanılmıştı.
 Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre, Eylül ayından bu yılın Ocak ayı sonuna kadar ise Havalimanını 924 uçak kullandı. Yüksekova semalarında 2016 Eylül’de 76, Ekim ayında 180, Kasım ayında 292, Aralık’ta 360, Ocak ayında ise 16 uçak uçtu. Ocak ayında çetin kış şartları sebebiyle birçok uçuşun iptal edilmesinin ülke genelindeki uçak trafiğini etkilediği biliniyor.  
Temeli 2010 yılında atılan Selâhaddin Eyyûbi Havalimanı’nın yapımına 102 milyon lira harcanmıştı. 5 yılda tamamlanan Havalimanı Hakkâri’ye 65, Yüksekova’ya ise yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunuyor. Havalimanı açılmasının ardından yaklaşık 70 gün hizmet verebilmişti. Güvenlik nedeniyle yaklaşık 13 ay durdurulan seferler 2016 Eylül ayında tekrar başlatılmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...