Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna’ya ‘Türk Şehri’ kurulacak

Düzenleyen:
Ukrayna’ya ‘Türk Şehri’ kurulacak

Ekonomi Haberleri

Türk müteahhitlerin yurt dışında aldığı işler her geçen yıl artıyor.

Önder Çelik İSTANBUL
Türk müteahhitlerin yurt dışında aldığı işler her geçen yıl artıyor. Demir İnşaat, Ukrayna’da Türk Şehri adıyla, konut, otel ve AVM’den oluşan bir proje geliştirdi. Ukrayna Vinnitsya’da yaklaşık 600 daire ve bir otelden oluşan, altında ticari alanlar bulunan projenin yapımına hızla devam eden şirket, yıllar önce Kiev’de satın aldığı 330 dönümlük arazide, AVM, konut, villa ve otelden oluşan yeni bir proje daha planlıyor.  Vinnitsya’daki otel ve konut projesine ilk etapta 25 milyon dolar yatırım planlanıyor. 2015’in ekim ayında inşaatına başlanan projenin 200 daireden oluşan ilk etabının 18 ayda teslim edilmesi hedefleniyor. 
MALZEME TÜRKİYE’DEN
Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Ukrayna projelerinde kullandıkları asansörden vitrifiyeye, kapıdan pencereye kadar tüm ürünleri Türkiye’den götüreceklerini söyledi. Oradaki inşaatları bölgedeki taşeronlara yaptırmalarına rağmen bütün ürünleri Türkiye’den götürme konusunu şartnamelerine yazdırdıklarına dikkat çeken Demir, Türkiye’ye katkı sağlamak için böyle bir karar aldıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...