Şizofreni ergenlikle karışmasın

Düzenleyen:
Şizofreni ergenlikle karışmasın

SAĞLIK Haberleri

Erken dönem şizofrenide de ergenlikte olduğu gibi içe kapanma, az konuşma, kontrolsüz ve alışılmadık davranışlar görülebiliyor.

Ziyneti Kocabıyık

Ergenlikte sık görülen davranış değişikliklerinin şizofreninin erken dönem belirtilerine çok benzediğine söyleyen uzmanlar, belirtilerin karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Şizofreninin en sık ortaya çıktığı dönemin ilk gençlik yılları olduğunu hatırlatan Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Melis Ergezen “Erken dönem şizofrenide içe kapanma, az konuşma, kontrolsüz ve alışılmadık davranışlar, aşırı hareketlilik, düşüncelerde ve konuşmada bağlantısızlık, ders başarısında düşme, gerçek dışı düşünceler, halüsinasyonlar, şüphecilik, alınganlık, akran ilişkilerinde zorluklar, saldırganlık, öfke kontrolünde bozulma, donup kalma gibi belirtiler görülebilir. Bu bulgular ergenlik dönemi özellikleriyle karıştırılabilir. Gecikmiş müdahale veya yanlış tanının önlenmesi için iyi bir klinik değerlendirme yapılması gerekir. Şizofreninin erken dönemde tespit edilmesi şizofreninin tedavi şansını artırır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...