Ablasına ilaç olmak için doğacaktı, o da hasta çıktı

Düzenleyen:
Ablasına ilaç olmak için doğacaktı, o da hasta çıktı

SAĞLIK Haberleri

Bağışıklık sistemi zayıf olan kardeşlerin tek kurtuluş ümidi uygun bir vericiden kemik iliği nakli yapılması.

Her şey Konya’da yaşayan amca çocukları Sıdıka (34) ile Osman Ünal (36) ın birbirlerine gönül düşürmesiyle başladı. Güzel bir yuva ve sağlıklı çocuklar umuduyla evlendiler. 15 yıllık evliliklerinden Büşra (14), Emine Nur (12) ve Hasan (8) dünyaya geldi.  Başlangıçta her şey yolunda gibiydi. Ancak Emine Nur çok sık hastalanıyordu. Yıllarca doktorların kapısını aşındırdılar ve sonunda Emine Nur’a, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesince dünyada ilk defa 2015’te tanımlanan bir çeşit bağışıklık sistemi rahatsızlığının teşhisi konuldu. Dünyada çok az sayıda görülen bu hastalık, ‘yaygın değişken vücut direnç hastalığı’ başlığında toplanan bir hastalık grubu içinde yer alıyordu. Ailenin diğer çocuklarına yapılan tahlillerde Hasan’da da aynı hastalık tespit edildi. Tek tedavisi kemik iliği nakli olan bu hastalıkta uygun verici için araştırma yapıldı. Tek sağlıklı kardeş olan Büşra’nın dokusunun Hasan ile uyumlu olduğu belirlendi. Hasan’a başarılı şekilde kök hücre nakli gerçekleştirildi. Emine Nur için ise tek çare yeni bir kardeşti. Anne Sıdıka Ünal, çocuklarına ilaç olacak bir kardeş için yeniden hamile kaldı. Ne acıdır ki, şu anda 4,5 aylık hamile olan Sıdıka Ünal’ın karnındaki bebeğin de aynı hastalığı taşıdığı ortaya çıktı. 

Hasan kurtuldu, sıra Emine
ve doğmamış kardeşinde

Hamilelik sevinci birdenbire hüzüne dönen anne Sıdıka Ünal  “Büşra’dan kardeşine nakil olacağını öğrendiğimde dünyalar bizim oldu. En azından biri kurtulacaktı. Çok şükür nakil başarılı geçti. Şimdi her yeni güne Emine Nur’a nakil yapılacağı umuduyla başlıyoruz. Biri doğmamış iki yavruma ilik nakli yapılıp sağlıklarına kavuşmasını istiyorum. İnşallah Hasan kurtuldu, sıra ablası ve doğmamış kardeşinde. Hamile olduğumu öğrendiğimde bebeğimiz ablasına can olacak düşüncesiyle heyecandan uyuyamadım. Ancak heyecanımız, hüzne dönüştü” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...