Leverkusen Korkutacak

Düzenleyen:
Leverkusen Korkutacak

SPOR Haberleri

Roger Schmidt ile yollarını ayıran Bundesliga temsilcisi, adı F.Bahçe ile de anılan Tayfun Korkut’u takımın başına getirdi

Teknik Direktör Roger Schmidt ile yollarını ayıran Bayer Leverkusen, görevi Tayfun Korkut’a teslim etti. Milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ın da forma giydiği Leverkusen sezon sonuna kadar Korkut’a emanet olacak.  Alman ekibi cumartesi günü Borussia Dortmund’a deplasmanda 6-2 kaybedilen maç sonrası Roger Schmidt ile yolları ayırmıştı. 42 yaşındaki Tayfun Korkut daha önce Almanya’da Hannover 96 ve Kaiserslautern’i çalıştırmıştı. Leverkusen, Korkut’un teknik direktörlük kariyerindeki üçüncü takım olacak.  Alman basını ise bu seçimi şaşkınlıkla karşıladı. Kamuoyunun daha tecrübeli bir teknik adamla anlaşma sağlanmasını beklediği bildirildi. 
İsmi Fenerbahçe ile de anılan  Korkut, futbola vedasından sonra antrenörlük yapmaya karar verdi. Real Sociedad altyapısında antrenör olarak görev aldı ve  2009’da Bundesliga ekiplerinden 1899 Hoffenheim’ın U-17 takımını çalıştırdı. Daha sonra UEFA Pro Lisans Kursuna katıldı ve teknik direktörlük diploması kazandı. VfB Stuttgart U-19 takımını çalıştırdıktan sonra milli takım yardımcı antrenörlüğünü yaptı. 2013-2014 sezonunun devre arasında Hannover’in başına geçmiş, 2014-2015 sezonunun Nisan ayında ise görevine son verilmişti. Haziran ayında Bundesliga 2 takımı  Kaiserslautern’ın başına geçen Tayfun Korkut’un buradaki macerası ise 18 maç sürmüştü. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...