ÖSYM'den, LYS adaylarına SMS'li uyarı

/ Kaynak: AA
ÖSYM'den, LYS adaylarına SMS'li uyarı

GÜNDEM Haberleri  / AA

ÖSYM, hafta sonu yapılacak LYS öncesi adayların cep telefonlarına, giriş belgelerini internetten almaları konusunda uyarı mesajı gönderdi

ÖSYM, yarın ve pazar günü yapılacak Lisans Yerleştirme nbsp;Sınavları öncesi adayların cep telefonlarına, giriş belgelerini internetten nbsp;almaları konusunda uyarı mesajı gönderdi. nbsp;ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, LYS'ye girmek için başvuruda bulunan nbsp;ancak sınav giriş belgelerini henüz edinmeyen 21 bin 800 adayın cep telefonuna, nbsp;"Hafta sonu yapılacak olan LYS oturumlarına girebilmek için sınava giriş nbsp;belgenizi ais.osym.gov.tr adresinden alınız" mesajı gönderildi. nbsp;Adaylar, sınava giriş belgelerini, başvuru yaptıkları her LYS için nbsp;ayrı ayrı, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin nbsp;https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek. nbsp;Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon nbsp;bilgileriyle adayın fotoğrafı yer alıyor. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan nbsp;dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özen gösterilmesi gerekiyor. nbsp;Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da nbsp;siyah-beyaz çıktılarını, ilgili LYS'de yanlarında bulundurmak zorundadır. İlgili nbsp;LYS'ye ait sınava giriş belgesini (fotoğraf görünür şekilde) ve T.C. kimlik nbsp;numaralı nüfus cüzdanlarını yanında bulundurmayanlar kesinlikle sınava nbsp;alınmayacak. nbsp;LYS'lerin ilk sınavı olan Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4), yarın saat nbsp;10.00'da başlayacak. Matematik Sınavı (LYS-1) 16 Haziran Pazar günü saat: nbsp;10.00'da, Yabancı Dil Sınavı (LYS-) ise 16 Haziran Pazar günü 14.30'da, Fen nbsp;Bilimleri Sınavı (LYS-2), 22 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, nbsp;edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3), 23 Haziran Pazar saat 10.00'da başlayacak.


GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...