Makineye bağlı kardeşler yardım eli bekliyor

Düzenleyen:
Makineye bağlı kardeşler yardım eli bekliyor

YAŞAM Haberleri

Makinelere bağlı yaşamını sürdüren Hakan ve Şifanur kardeşler, hayata tutunabilmek için uzanacak yardım eli bekliyor.

Başkent’te 2 aylıkken annesinin kontrol amaçlı hastaneye götürmesiyle kronik solunum yetmezliği teşhisi konulan 12 yaşındaki Hakan’ın 3 yaşındaki kardeşi Şifanur da, ağabeyi ile aynı kaderi paylaşıyor. Taşkın kardeşler solunum yetmezliğinden dolayı makinelere bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Temizlik şirketinde çalışan babalarının aldığı maaş ve bakım ücretiyle 1 çocuk okutan ve 2 çocuğunun da tedavi masraflarını karşılamaya çalışan Taşkın ailesi, maddi olarak da zorluk çekiyor. Gece gündüz aralıksız oksijen cihazı ve bipap makinesine bağlı yaşayan kardeşlerin tedavi masraflarının karşılanması konusunda da sıkıntı çeken aile, İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşarak, çocuklarının tedavi olabilmesi, hayata tutunabilmesi için yardım beklediğini söyledi.
Makineye bağlı kardeşler yardım eli bekliyor
"Tedavi olmazsa kızım da ağabeyi gibi yürüyemeyecek"

Çocuklarının normal yaşıtları gibi yürüyüp, koşamadığını, eğitim alamadığını belirten gözü yaşlı anne Kadriye Taşkın, sadece çocuklarının sağlığına kavuşmasını istediğini söyleyerek, “Büyük oğlum iki aylıktı hastaneye götürdüm, önce guatr tanısı konuldu, sonrasında kronik solunum yetmezliği ve kaslarının çalışmadığı teşhisi konuldu. Doktorlar tedavisi yok diyorlar. 12 yıldır sürekli hastanelerdeyiz, en ufak bir enfeksiyon aldıklarında yoğum bakımlık oluyorlar. Okula gidemiyorlar, diğer çocuklar dışarıda oynarken ‘anne ben de’ diyorlar, biraz da olsa dışarı çıkardığım zaman enfeksiyon kapıyorlar. Çocuklarımı oynatacağım bir yer de yok. Ben sadece çocuklarımın iyi olmasını istiyorum, başka hiçbir şey istemiyorum. İkisi de oksijen makinesine bağlı yaşıyor, oğlumun daha önce kalbi durdu buna bağlı olarak yürüyememeye başladı. Milli Eğitim okuldan öğretmen gönderdiğinde kendim kaldırıyorum, ben hasta diye çocuğumun eğitiminden geri kalmasını da istemiyorum. Yaşıtları gibi yürüyemiyor, koşamıyor, omurgasında ve göğsünde de eğrilik var, evde fizik tedavi görüyor. Kızım ise şimdilik yürüyor ama doktorlar onun da ileride ağabeyi gibi olacağını söylediler. Ben hiçbir şey yapmadan durmak istemiyorum, Türkiye’de tedavisi yoksa yurt dışında yapılsın, çocuklarımın iyileşmesini istiyorum" diye konuştu.
Makineye bağlı kardeşler yardım eli bekliyor
"Makinelerden dolayı elektrik faturası çok geliyor"
Çocuklarının tedavisine destek olmak isteyenlere seslenen anne Taşkın, "Makinelerin bir kısmını biz aldık, bir kısmının ücretini de sigorta karşıladı. Ama makineler sürekli bozuluyor, sürekli parçaları çıkıyor bunları almakta zorlanıyorum. Makineler 24 saat çalışıyor, elektrik gittiğinde ise jeneratör devreye giriyor bu yüzden elektrik faturası çok fazla geliyor. Eğer tedavisi varsa ben çocuklarımın iyi olmasını istiyorum, bu dünyadan başka hiçbir beklentim yok. Her anne gibi ben de çocuklarımı dışarı çıkarabileyim, ben hiç çıkmayım önemli değil, yeter ki çocuklarım çıkıp oynayabilsinler. Allah rızası için çocuklarıma yardımcı olabilecek birileri çıksın" ifadelerini kullandı. 
Makineye bağlı kardeşler yardım eli bekliyor
 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...