Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Borsa 100 bine bu kadar yakın olmamıştı!

Düzenleyen:
Borsa 100 bine bu kadar yakın olmamıştı!

Ekonomi Haberleri

4 Ocak'tan bu yana yüzde 19.7 yükselen Borsa İstanbul'da geleneksel seçim öncesi rallisi tam gaz devam ediyor.

Dünkü yükselişle 26 ayın zirvesine çıkan ve 91 bin puanı aşan Borsa İstanbul daha önce hiçbir seçim öncesi 100 bin puana bu kadar yaklaşmamıştı.

Küresel piyasalar, özellikle de kur cephesinde, son aylarda dalgalı bir seyir izlerken, Borsa İstanbul'da 4 Ocak'ta başlayan ralli tam gaz devam ediyor. Dolardaki sert dalgalanmalara ve jeopolitik gelişmelere aldırış etmeyen BIST 100 Endeksi, o tarihten bu yana geçen iki aylık süreçte yüzde 19.6 değer kazandı.

Endeks dün de Kuzey Kore'nin fırlattığı ve Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine balistik füzelerin düşmesinin oluşturduğu küresel tedirginliğe kulak asmadı. Diğer ülke borsalarında satışların görüldüğü günü yüzde 1.49 yükselişle tamamlamayarak 91 bin 45 puana tırmanmayı bildi.

Bu, endeksin 26 Ocak 2015'ten bu yana en yüksek seviyesi. 4 Ocak'ta 76 bin puan olan endeks o tarihten bu yana adeta soluksuz yükseliyor. Borsanın geleneksel "seçim öncesi rallisi"nde olduğunu belirten analistlere göre, endekste tırmanış referanduma kadar devam edecek. Habertürk'te yer alan habere göre BIST 100'de, geçmişte de seçim öncesi rallilerde, oransal olarak benzer yükselişler yaşansa da hiçbir zaman 100 bin puana bu kadar yaklaşılmamıştı.

Endeks, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde yüzde 15 civarında yükselmiş ve 76 bin puandan 88 bin puana gelmişti. Kasım 2015 seçimleri öncesinde de 1-1.5 aylık süreçte yüzde 17'lik bir ralli yaşanmış 71 binli rakamlardan 83 binli rakamlara tırmanılmıştı. Endeks daha önce herhangi bir seçim öncesi dönem olmayan Mayıs 2013'te 93 bin 137 puanı görmüştü. Hatırlanacağı gibi bu tarihten hemen önce Türkiye'nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyeye çıkmıştı. 

KAYNAKHABERTÜRK

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...