Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oğlu ABD için cephede ölen Khan'ın konuşması iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Oğlu ABD için cephede ölen Khan'ın konuşması iptal edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Oğlu ABD için cephede ölen Khan'ın Toronto'da yapmayı planladığı konuşma, "seyahat özgürlüğünün inceleme altında olduğu" gerekçesiyle iptal edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ı başkanlık seçimleri öncesi sert şekilde eleştiren, oğlunu ABD için savaşırken kaybeden baba Khizr Khan'ın "yurt dışına seyahat özgürlüğü"nün gözden geçirilmekte olduğu ve bu nedenle Kanada'da yapmayı planladığı konuşmanın iptal edildiği bildirildi.

Demokrat Parti kongresinde yaptığı Trump karşıtı konuşmayla tanınan Khan, Kanada'nın Toronto kentinde bugün için planladığı "Washington'daki olayların korkunç dönüşüyle ​​ilgili neler yapabiliriz? - Böylece her şeyi feda etmeyeceğiz" konulu yemekli toplantıdaki konuşmasını yapamayacak.

Etkinliği düzenleyen Ramsay Talks, Harvard mezunu bir hukukçu olan Khizr Khan'ın konuşmasıyla ilgili internet sitesinde yaptığı duyuruda, "Khizr Khan, Trump'a 'Hiçbir şey feda etmedin' dedi. O bunu tekrar Toronto'da söyleyecek." mesajını paylaştı ve duyurunun en başında büyük harflerle programın iptal edildiği bilgisine yer verdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ramsay Talks, Khan'ın "seyahat özgürlüğünün inceleme altında" olduğunu belirterek, "Sonuç olarak, Mr. Khan, hoşgörü, birlik ve hukukun üstünlüğü hakkında konuşmak için 7 Mart'ta Toronto'ya seyahat etmeyecek." ifadesini kullandı. Firma ayrıca, katılımcıların ücretlerinin tam olarak iade edileceğini kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanlığının açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığınca AA muhabirine yapılan açıklamada, "Geçerli ABD pasaportu olan bir ABD vatandaşı ABD'ye giriş ve çıkış yapabilir. Khan, bir Amerikan vatandaşı olarak hiçbir izne ihtiyaç duymadan seyahat eder." değerlendirmesinde bulunuldu.

Trump'a anayasa kitapçığını göstermişti

Asker oğlu Humayun'u 2004 yılında Irak'ta ABD adına savaşırken kaybeden Khizr Khan, Philadelphia'daki Demokrat Parti kongresinden yaptığı konuşmada, cebinden ABD Anayasası kitapçığını çıkararak şunları söylemişti:

"Donald Trump, sen hiç ABD Anayasasını okudun mu? Okumadıysan benimkini memnuniyetle verebilirim. Özellikle, özgürlükler ve kanun önünde eşitlik maddelerini okumanı tavsiye ederim. Olmadı, asker mezarlıklarına git. Orada bütün dinlerden, cinsiyetlerden veya etnik kimliklerden askerlerin yattığını göreceksin. Sen ise hiçbir şey feda etmedin."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...