Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu mahalle kurtarıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu mahalle kurtarıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısında Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluk binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.

AA muhabirinin askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Musul'un batısında Teyyaran mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un haziran 2014'te Terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. DEAŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargah olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...