Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BM'den Suriye'ye kınama

/ Kaynak: AA
BM'den Suriye'ye kınama

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Türkiye'nin de yer aldığı girişimle, Suriye'deki insan hakları ve temel hak ihlallerini güçlü bir şekilde kınadı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Türkiye'nin nbsp;de yer aldığı girişimle, Suriye'deki insan hakları ve temel hak ihlallerini güçlü nbsp;bir şekilde kınadı. nbsp;İnsan Hakları Konseyi'nin bugünkü oturumunda ele alınan Suriye'de nbsp;kötüleşen insani durum ve BM Uluslararası Bağımsız Araştırma Komisyonu'nun ülkede nbsp;yapacağı çalışmalara izin verilmesi ihtiyacına ilişkin karar 1'e karşı 37 oyla nbsp;kabul edildi. nbsp;Türkiye, Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, nbsp;İngiltere ve ABD tarafından Konsey'e sunulan kararda, BM yetkililerinin defalarca nbsp;Suriye'de insanlığa karşı suç işlendiğine dair açıklamalar yaptığına dikkat nbsp;çekildi. nbsp;İnsan Hakları Konseyi'ne bağımsız uluslararası komisyon tarafından nbsp;sunulan Suriye raporunun memnuniyetle karşılandığı belirtilen kararda, Suriyeli nbsp;yetkililerin komisyonla işbirliği yapmamış olması kınandı ve işbirliği yapılması nbsp;talep edildi. nbsp;Suriye muhalefetinin komisyonla işbirliği yapmak istediğine yönelik nbsp;açıklamada bulunduğu anımsatılan kararda, muhalefetin bu açıklaması doğrultusunda nbsp;hareket etmesi istendi. nbsp;Muhalif silahlı güçlerce işlenen insan hakları ihlallerinin yoğunluk nbsp;ve kapsam olarak hükümet güçleri ve ona bağlı milislerce yapılanlar kadar nbsp;olmadığına işaret edilen kararda, ülkede katliam yapan herkesin yargı önüne nbsp;çıkarılması ihtiyacı vurgulandı.
Hizbullah'ın Suriye'deki rejim adına savaştığına dikkat çekilen nbsp;kararda, ülkedeki bütün yabancı savaşçılar kınandı. Kararda, ülkede yabancı nbsp;savaşçılar bulunmasının, insan hakları ve insani durumu kötüleştirdiği ve genel nbsp;olarak bölge üzerinde de olumsuz etkisi olduğu kaydedildi.
BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi'nin nbsp;çabalarının desteklendiği belirtilen kararda, bağımsız komisyonun da raporlarını nbsp;sunmaya devam etmesi gerektiği ifade edildi.
Suriyeli sığınmacılara barınma imkanı sağlayan ülkelerin yüklerinin nbsp;diğer ülkelerce de paylaşılması istenen kararda, Kuveyt'te Suriyeli sığınmacılar nbsp;için yapılan uluslararası donörler toplantısında verilen taahhütlere uyulmasının
memnuniyetle karşılanacağı belirtildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...