Kadir İnanır, Taşın altına elini koymayana sanatçı demem

/ Kaynak: CHA
Kadir İnanır, Taşın altına elini koymayana sanatçı demem

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Akil Adamlar Akdeniz Bölge heyetinde bulunan sanatçı Kadir İnanır, taşın altına elini koymayanlara sanatçı diyemeyeceğini belirtti.

Akil Adamlar Akdeniz Bölge heyetinde bulunan sanatçı Kadir İnanır, taşın altına elini koymayanlara sanatçı diyemeyeceğini belirtti. nbsp;Akil Adamlar Akdeniz Bölgesi Heyeti üyeleri Hüseyin Yayman, Tarık Çelenk, Şükrü Karatepe, Kadir İnanır, Öztürk Türkdoğan ve Lale Mansur, Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Mersin'deki basın mensuplarıyla bir araya geldi. nbsp;Hilton Oteli'ndeki toplantıda heyet üyeleri Mersinli basın mensuplarının çözüm süreci hakkında fikirlerini dinledi. Heyet üyesi Kadir İnanır, toplantı sonrası yaptığı konuşmada iki aylık bir süreçte insanların fikirlerini dinlediklerini belirtti. nbsp;Kendilerini 'akil insan' değil barış elçisi olarak gördüğünü belirten İnanır, "Eğer bir ülkede sorunlar varsa ve o ülkenin sanatçısı bu sorunların çözülmesi için elini taşın altına koymuyorsa ben o kişiye sanatçı demem." diye konuştu. Böyle bir durum önerildiğinde sağlık şartları uygun olmamasına rağmen kabul ettiğini belirten İnanır, "Böyle bir kutsal görevden kaçamazdım." dedi. nbsp;
Hep barış dilini kullandıklarını dile getiren İnanır, "Bizim görevimiz bitti. Bundan sonra dilimizi değiştireceğiz. Eğer sataşan olursa, umuyorum ki olmaz. Bu süreç bitmez. Ülkemizin şartlarını biliyorsunuz. Provokasyona uğrar. Çok çetin yollarımız var. Dünyanın her tarafında denenmiş, çoğunda başarılı olamamış, tekrar dönmüşler tekrar başlamışlar. Biz şimdi görevimizi bitirdik. Bence en büyük görev sizlere düşüyor." şeklinde konuştu.
Grup Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise Mersin'deki toplantılarda yol gösterici fikir ve öneriler aldıklarını belirtti. Toplanan fikirleri hükümete rapor edeceklerini anlatan Hisarcıklıoğlu: "Mersin aslında küçük bir Türkiye. Buradaki sorunları çözdüğümüzde Türkiye'deki sorunları da çok rahatlıkla çözebiliriz." ifadesini kullandı. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...