Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakim, 'maç 90 dakika' notunu sordu, darbeci asker sustu kaldı

Düzenleyen:
Hakim, 'maç 90 dakika' notunu sordu, darbeci asker sustu kaldı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasında yargılanan Yüzbaşı Mehmet Öztürk, mahkeme başkanının "'Başka bir arkadaşına maç 90 dakika' notu göndermişsin. Ne diyeceksin?" sorusunu cevapsız bıraktı.

Cumhurbaşkanı'na süikast davasında yargılanan Yüzbaşı Mehmet Öztürk, mahkeme başkanının 'Maç 90 dakika' notu sorusunu cevapsız bıraktı.

"MAÇ 90 DAKİKA, DAHA BİR ŞEY BİTMEDİ" NOTU

Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasının 10'ncu gününde, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmada sanıklardan Yüzbaşı Mehmet Öztürk'e, elindeki not kağıdını göstererek, "Sen Sincan cezaevinde iken aynı suçtan tutuklu olan başka bir askeri personele '15 Temmuz bir son değil. Başlangıç olduğunu düşünüyorum. Maç 90 dakika. Daha bir şey bitmedi...' şeklinde not göndermişsin. Bu konuda ne diyeceksin?" diye sordu.

"AVUKATIM BURADA DEĞİL"

Sanık Yüzbaşı Mehmet Öztürk, mahkeme başkanının sorusu üzerine bir süre düşündükten sonra "Avukatım burada değil. Daha sonra beyanda bulunacağım.' diyerek soruyu cevapsız bıraktı.

Mehmet Öztürk'ün soruşturma kapsamında tutuklu olduğu Sincan cezaevinde, aynı suçlardan tutuklu olan başka bir askeri personele "Komutanlarım, tekrar günaydın. Bir önceki mesajımız kısa düştü. Sizin attığınız gayet iyiydi. Biz malum 15 Temmuz'da Marmaris'e giden gruptaydık. Başımızda Şükrü Binbaşı 23 kişiydik (ÖK+MAK) Kısacası Allah bizi o kadar kalabalık bir polis grubunun içinden sağ salim çıkardı. Ayrıca 15 gün (15 Tem-01 Ağustos) süren arazide aç ve susuz bırakmadı. Hiç olmadık yerlerde su kuyuları çıktı karşımıza (şimdi gitsek bulamayacağımızı düşünüyoruz) Sonuçta buradayız. 19 Ağustos'tan bu yana. Toplam 18 gün nezaret-sorgu filan. 15 Temmuz'un bir son değil bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Sürecin bu şekilde devam etmeyeceği ortada. Maç 90 dakika, henüz bitmedi: ) Şaka bir yana sizin sesinizi duyduk çok sevindik. Bir önceki odamıza (c-13) göre burası çok iyi. Kıymetini bilmeye ve hakkını vermeye çalışacağız. Mesajlaşmaya devam." şeklinde bir mesaj gönderdiği tespit edilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...