BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Tavvuk’la restoran açıp 1500 kişiye iş verecek

Tavvuk’la restoran açıp 1500 kişiye iş verecek

Beyaz et sektörünün liderlerinden Keskinoğlu, yeni yatırımı Tavvuk Restoranlarıyla 2015’e kadar 200 noktaya ulaşıp, 1500 kişiye istihdam sağlayacak



> Tülay DUR - İSTANBUL HEDEFİMİZ BİRİNCİLİĞİ KORUMAK Tavvuk Restoranları tanıtan Keskin Keskinoğlu, tavuk baklavasını bile denediklerini ve müşteriye değişik ürünler sunduklarının altını çizdi. Beyaz et sektöründe lider olduklarını belirten Keskinoğlu, “20 bin ton piliç eti ihraç edip birinciliğimizi korumak ana hedefimiz. 2009’da 492 milyon TL ciromuz var. 2010 hedefimiz ise 650 milyon TL. İhracatımızın bunun içindeki yeri ise 65 bin TL olarak görülüyor” diye konuştu. Yumurta, piliç eti ve zeytinyağı gibi sektörlerde 1963 yılından beri hizmet veren Keskinoğlu, Manisa Akhisar’da 15 dönümlük arazi üzerine 2.5 milyon dolar yatırımla Tavvuk Restoranı hizmete açtı. Menüsünde tavuk ürünlerinin ağırlıklı olduğu ve 130 çeşit ürünü barındıran yatırım hakkında bilgi veren Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, “İlkini Manisa Akhisar’da açtığımız bu konsepti geliştirmek için 2011 yılında 25 tane, 2012 yılında ise 50 tane restoran açacağız. 2015 yılına kadar da 200 adet restorana ulaşacağız ve 1500 kişiye istihdam sağlayacağız. Restoranımızı franchise olarak da vermeyi düşünüyoruz. 60 bin dolar franchise bedeli olacak ama şu an kesinleşmedi” diye konuştu. Ar-Ge çalışmaları ve çeşitli ürünleri ilk kez ürettiklerini de belirten Keskinoğlu, 1.5 yıldır bu işin Ar-Ge’sini yaptıklarını ve çalışmalara 250 bin dolar harcadıklarını belirtti. DOĞU PAZARI AVANTAJLI Doğu pazarının avantajlarından da bahseden Keskinoğlu, “Yurtdışında 7-8 restoran açabiliriz. Ağırlıklı olarak Doğu pazarı şu an ilgimizi çekiyor. İran ve Irak bizim için çok önemli pazarlar. Ayrıca Balkan ülkeleri, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Kuveyt ve Katar’da önemli lokasyonlarımız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT