İşlerin çoğunu yapıp ücretin azını alıyorlar

Düzenleyen:
İşlerin çoğunu yapıp ücretin azını alıyorlar

Ekonomi Haberleri

Dünyadaki işin yüzde 66’sını yapan kadınlar, toplam gelirin yüzde 10’una sahip. Türkiye’de ise kadınlar, aynı işi yaptıkları erkeklere göre yüzde 20 daha az kazanıyor...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Aras Kargo Üst Yöneticisi (CEO) Evrim Aras, işlerin yüzde 66’sını yapan kadınların, gelirin ancak yüzde 10’una ulaşabildiğini söyledi. Hem Aras Kargo, hem TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak kadın istihdamını artırmayı, kadınların, annelerin iş hayatını kolaylaştıracak tedbirler almayı ve kadın girişimciliğini desteklediklerini belirterek, “TÜİK’in son rakamlarına göre, her 3 kadından birisi hem eğitimsiz, hem işsiz. Öte yandan son 5 yılda kadınların sahip olduğu işletme sayısında yüzde 90 artış var. Ancak yaşam standartlarının ve çalışma motivasyonlarının yükselmesi için sunulan imkân ve kazançlarının artırılması büyük önem taşıyor. OECD verilerine göre dünyada var olan işin yüzde 66’sı kadınlar tarafından yapılıyor ama gelirin sadece yüzde 10’u kadınlara ait. Bu oranın kadınlar lehine artırılması ve kadına şiddetin sona ermesi için hepimizin elini taşın altına koyması lâzım” dedi.
EVDE BİRİNCİ SIRADAYIZ
OECD verilerine göre Türkiye’de kadınların günde 6 saatini ev işlerine ayırdığına dikkat çeken Aras “Çocuk, temizlik, bulaşık ve yemeğe ayrılan zamanda kadınlarımız diğer ülkelere göre birinci sırada yer alıyor. Kadın-erkek ücret eşitsizliğinde de Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Kadınlar, aynı işi yaptıkları erkek meslekdaşlarına göre yüzde 20,1 daha az kazanıyor. Bu durumun kadınlar lehine düzelmesi için tüm sivil toplum kuruluşları ile iş dünyasının desteğini bekliyoruz. Biz Aras Kargo olarak her türlü katkıyı vermeye hazırız” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...