Teşviklerden üretici habersiz

Düzenleyen:
Teşviklerden  üretici habersiz

Ekonomi Haberleri

14 Mart’ta Van’da başlayacak ve 12 ili kapsayacak “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantılarında; herkese teşvikler anlatılacak ve çarkların fitili ateşlenecek

Osman Çobanoğlu ANKARA
Ticari hayata yönelik hükûmet tarafından önemli adımlar atılırken, bir yandan da destek ve teşviklerden haberdar olmayanlara yönelik çalışmalar hızlanıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yürütülecek “Üreten Türkiye Konuşuyor” toplantıları, 14 Mart’ta Van’da başlayacak. Toplantılar Van’ın ardından Eskişehir, Diyarbakır, Adana, İzmir, Samsun, Edirne, Antalya, Malatya, Bursa, Konya ve Gaziantep’te gerçekleştirilecek. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci “Yapısal reformlar sayesinde, birçok ekonomik teşvik paketini yürürlüğe koyduk. Ancak sahada gördüğümüz manzara farklı. Bu kadar çok iyileştirmeler, tedbirler ve teşviklere rağmen; bunlar sahada bilinmiyor, yaygın bir şekilde anlaşılmamış veya farklı şekilde uygulanıyor. Bu sebeple ‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ toplantılar dizisiyle, üretenlerin ayağına gideceğiz, onları dinleyeceğiz, anlatacağız” dedi.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise şu ifadeleri kullandı: Devletimiz teşvik veriyor, ama yeterli başvuru olmadığı için pek çok kaynak kullanılamıyor. İşte bu iletişimi sağlayabilmek için yeni bir kampanya başlatıyoruz. Toplantılarla bilgilendirme yapacağız.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...