UEFA kabusu 2

Düzenleyen:
UEFA kabusu 2

SPOR Haberleri

Finansal Fair Play kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle bu sezon Avrupa kupalarına alınmayan sarı-kırmızılılar yine UEFA tehdidi altında

Galatasaray Futbol Takımı geçen yıl UEFA tarafından 1+1 yıl men cezasına çarptırılmıştı. Finansal Fair Play kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle bu sezon Avrupa kupalarından yasaklanan sarı-kırmızılılara “Mali yapınızı düzelteceksiniz. Futbolcu maaşları 65 milyon avroyu geçmeyecek. Takipte olacağız. Gidişat düzelmezse 1 yıl daha Avrupa’da mücadele edemeyeceksiniz” denilmişti. Galatasaray yönetimi, kadroyu oluştururken ve transfer çalışmaları yaparken bu kotaya dikkat etse de, sarı-kırmızılıların sponsorluk ve tribün gelirleri büyük oranda azaldı. Son 4 sezonda Şampiyonlar Ligi’ne katılan Galatasaray, bu önemli gelirden de mahrum olunca, gelir gider tablosundaki açık daha da büyüdü. 
Zarar arttı: 203 milyon 985 bin TL
25 Mart’ta yapılacak olağan yıllık Mali Kongresi için üyelere gönderilen mali tablo kitabında, Galatasaray’ın mali yapısının yine UEFA’nın radarına takılmasına kesin gözüyle bakılıyor.  2017 yılı mali raporu verilerine göre; kulübe bağlı Sportif A.Ş’nin 2015 yılı konsolide zararı 57 milyon 460 bin TL. Sportif A.Ş.’nin 2016 yılı zararı ise anormal bir artış göstererek, 203 milyon 985 bin TL’ye yükseliyor. Galatasaray 2015 yılında forma satışından ilk kez 7 milyon kar etmesine karşılık, 2016 yılında ise taraftarın ilgi göstermemesi sonucunda 10 milyon TL zarar ettiği yine mali bilançoda dikkat çeken bir unsur olarak görülüyor.

Başkan konuşacak
G.Saray’da 25 Mart’taki Genel Kurul’dan öncesi kazan kaynarken, bugün gerçekleşecek divan toplantısında önemli ve çarpıcı açıklamaların yapılması ve gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Gayrettepe Dedeman Otel’de 13.30’da başlayacak toplantıda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in güncel konularla ilgili açıklama yapacak. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...