Kralımız gurbetçi!

Düzenleyen:
Kralımız gurbetçi!

SPOR Haberleri

Süper Lig’in gol ve asist krallığındaki isimler, yurt dışı orijinli. Mesela “Gollerin Efendisi” Cenk Tosun Almanya doğumlu

Spor Toto Süper Lig’de gol ve asist krallığında zirvede Türkiye doğumlu oyuncu yok. 23 haftada 513 gol atılırken, 356 asist yapıldı. Gol ve asist krallığında ilk altı sırada yurt dışında doğmuş isimler yer alıyor. Gol krallığı zirvesinde 16 golle Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun var. Cenk, Almanya’nın Wetzlar kentinde dünyaya geldi. 2010’da Gaziantepspor’a oradan da Beşiktaş’a geldi. Cenk’i 10 golle takip eden Serdar Gürler ise Fransa doğumlu. Diğer takipçiler Atiker Konyaspor’lu Bajic Bosna Hersek, Aytemiz Alanyasporlu Vagner Love ve Kayserisporlu Welliton Brezilya, Galatasaraylı Eren Derdiyok da İsviçre doğumlu. 
Gol attıranlarda da yerli yok
Geçelim asist krallığına. Zirvede 11 asistle Galatasaray’ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder yer alıyor. Sneijder’i 10 asistle Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Querasma takip ediyor. Kayserispor’un Hollanda doğumlu futbolcusu Deniz Türüç de 9 asistle 3. sırada bulunuyor. Bu oyuncuları 8 asistle Fenerbahçe’nin Hollandalı oyuncusu Lens, 6’şar asistle de Galatasaray’ın Portekizli genç sol kanadı Bruma ve Osmanlıspor’un Kamerunlu forveti Pierre Webo izliyor.
 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...