Silah sağlanması çözüm değil

/ Kaynak: AA
Silah sağlanması çözüm değil

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de hangi tarafa olursa olsun silah sağlamanın çözüme yardımcı olmayacağını söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de hangi tarafa olursa olsun silah sağlamanın çözüme yardımcı olmayacağını söyledi. nbsp;BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, düzenlediği basın toplantısında, Suriye krizinin kalıcı çözümü için askeri değil siyasi çabalara ihtiyaç olduğunu belirtti. nbsp;Çatışmanın herhangi bir tarafına silah sağlamanın çözüme yardımcı olmayacağını ifade eden Ban, "BM olarak Rusya ve ABD'nin inisiyatifiyle başlayan Cenvre-2 konferansının mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. 25 Haziran'da tekrar üçlü bir görüşme gerçekleştireceğiz. Bütün taraflarla müzakerelerimizi sürdürüyoruz" dedi.Gazetecilerin, Hizbullah'ın Suriye'de rejim güçlerinin yanında savaşmasını sormaları üzerine de Ban, "Hizbullah'ın Suriye'deki çatışmalarda açıkça yer alıyor olması çok endişe verici" diye konuştu. nbsp;Bu durumun komşu ülkelere özellikle de Lübnan'a etkileri olduğunu dile getiren Ban, "Suriye halkına yardımcı olmak ve krize çözüm bulmak için uluslararası toplumun birlik olması gerekiyor. Aynı zamanda Suriye muhalefetinin de birlik olmasını ve Cenevre-2'nin toplanmasını temin etmelerini umuyorum" dedi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...