Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriye'de cihat çağrısı yaptı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriye'de cihat çağrısı yaptı

DÜNYA Haberleri

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Arap ülkelerine Beşşar Esed rejimine karşı cihat çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Mısır'ın başkenti Kahire'de Uluslararası İslami Koordinasyon Konseyi'nin düzenlediği "Suriye Olayları Karşısında Müslüman Alimlerin Konumu" isimli konferanstaki konuşmasında, Suriye'de İslam dini aleyhine savaş yürütüldüğünü belirterek, "Hizbullah, Kusayr ilçesinde Sünni kardeşlerimizi öldürüyor. Tüm Müslümanlar Suriye'ye yardım edilmesi gerektiğinin şuurunda olmalıdır. Arap ülkeleri, böyle bir zulüm karşısında sessiz kalamaz. İslami örgüt ve derneklerin temsilcilerini Esed rejimine karşı nefret duymaya, mal ve silahla cihada davet ediyoruz" dedi. Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri ile bu konuda görüşme yaptığını belirten Karadavi, "Mücadeleye destek vermek üzere alimlerden oluşan bir heyetin Suriye'ye gönderilmesi için hazırlıklara başlayacağız" diye konuştu. Karadavi, heyetin Suriye ziyaretinin tarihinin henüz belirlenmediğini ifade etti.
İran ve Rusya'yı boykot çağrısı
Karadavi konuşmasında BM, BM Güvenlik Konseyi ve Batılı güçleri Suriye rejimine silah desteği sağlayanların karşısında durmaya çağırarak, "Batının, halkını katleden Esed rejiminin karşısında yer alması gerekiyor. Özgürlük ve adalet ilkelerini gözeten kurumlardan Suriyelilerin yanında olmalarını istiyoruz. Suriye'de İslam ümmetine karşı savaş açıldı. Savaşçılarıyla birlikte Esed rejimine destek veren İran'ın İslamiyetle bir alakası yok. İslam ümmetini İran malları ve şirketlerini boykot etmeye çağırıyoruz. İslam ve Arap ülkeleri de Suriye yönetimine silah desteği sağlayan Rusya'nın karşısında sağlam duruş sergilemeli" diye konuştu.
Karadavi ayrıca, Suriye ordusunda görev yapanlara rejimden ayrılmaları ve muhaliflerin safına geçmeleri yönünde çağrıda bulundu.
Konuşmasında Türkiye ve Katar'ın Suriye krizine ilişkin tutum ve duruşunu öven Karadavi, İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği, Körfez İşbirliği Konseyi ile Müslüman ülkelerin hükümetlerinden "zalim ve mezhepçi" Suriye rejimine karşı tavır almalarını istedi.
Hizbullah, bölgeyi mezheplerin çatıştığı alana dönüştüremeyecek
Konferansta Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib adına konuşan Kahire Arap Dili Enstitüsü Başkanı Dr. Hasan eş-Şafii ise Hizbullah'ın Suriye yönetiminin yanında yer almasını kınayarak, "Hizbullah, bölgeyi mezheplerin çatıştığı alana dönüştüremeyecek" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...