Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda Basını: Çavuşoğlu Rotterdam'daki programını iptal etti

Düzenleyen:
Hollanda Basını: Çavuşoğlu Rotterdam'daki programını iptal etti

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'nın Rotterdam kentindeki referandum programını iptal etti.

Hollanda basını Çavuşoğlu'nun Rotterdam kentinde düzenleyeceği "Anayasa değişikliğine Evet" mitingini iptal ettiğini duyurdu.

Hollanda hükümeti, Çavuşoğlu'nun konuşmasına yasak getirmese de, sık sık toplantının iptal edilmesi için çağrı yapmıştı.

HAMBURG'DAKİ TOPLANTISI İPTAL EDİLMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun daha önce Hamburg'ta gurbetçilerle yapacağı buluşma iptal edilmişti. Almanya'nın iptal nedeni olarak salonun yangına karşı dayanıklılık sorunu oluşturabileceği göstermiş ve Türkiye ile Almanya arasında siyasi kriz yaşanmıştı. İki ülke arasındaki diplomatik temasların ardından Bakan Çavuşoğlu, Almanya'daki Türk Başkonsolosluğu'nun rezidansında konuşmasını gerçekleştirdi.

KÖLN MİTİNGLERİNİN İPTALİYLE KRİZ YAŞANMIŞTI

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Almanya Köln'de yapılması planlanan konuşması iptal edilmiş ardından Köln yakınlarındaki Frechen'de, Golden Palast adlı salonda Türk seçmenlere hitap etme fırsatı bulmuştu.

CHP Milletvekili Deniz Baykal ise Türk bakanlara yönelik yasakların ardından Almanya'daki programını iptal etmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...