Kudüs'te Formula yarışı, tepki aldı

Kudüs'te Formula yarışı, tepki aldı

DÜNYA Haberleri

Arap Birliği, Kudüs'te yarın Formula 1 yarışı düzenlenmesi yönünde İsrail'in aldığı kararı kınadı.

Başkent Kahire'de basın toplantısı düzenleyen Arap Birliği'nin işgal altındaki topraklardan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Sabbih, "Kudüs'te yarın yapılacak Formula 1 yarışı, İsrail'in aldatma ve kamuoyunu yanlış yönlerdirme hedefiyle attığı bir adım. İsrail bu adımıyla Kudüs'ü Yahudi şehri gibi göstermeye çalışıyor. Ferrari'nin ünlü Formula 1 pilotlarının da katıldığı bu organizasyon münasebetiyle şehrin etrafındaki surların üzerine Yahudiliğin sembolü Yedi Kollu Şamdan ve Davud yıldızı konuldu" dedi.
İsrail'in bu yöndeki faaliyetlerinin Formula 1 ile son bulmayacağını belirten Sabbih, Arap Birliği'nin, uluslararası hukuka göre işgal altında olduğu kabul edilen Kudüs'teki bu organizasyonu ve katılım gösteren pilotları kınadığını söyledi.
Sabbih, İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çabaları çerçevesinde bu tür organizasyonlar düzenlenmemesi hususunda uluslararası spor kuruluşlarına uyarıda bulundu.
Ferrari'nin Formula 1 pilotlarından Giancarlo Fisichella ile Gonzalez Rodolfo'nun yanı sıra Formula 1 GT pilotları Daniel Mancinelli ile Valentina Albanese, İki gün sürecek organizasyon için dün Kudüs'e gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...