Peşmerge komutanından PKK'ya sert sözler

Düzenleyen:
Peşmerge komutanından PKK'ya sert sözler

DÜNYA Haberleri

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Komutanı Aziz Veysi, terör örgütü PKK'nın başka taraflarca maşa olarak kullanıldığını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Özel Birlikleri (Zerevani) Komutanı General Aziz Veysi, terör örgütü PKK'nın, diğer Kürtlerin bastırılması ve sindirilmesi için bir alet olarak başka taraflarca kullanıldığını söyledi.

Veysi, AA muhabirine, kurulduğundan bu yana kendi bünyelerinde yer alan Roj Peşmergeleri'nin terör örgütü PYD/PKK tarafından Suriye'ye geçişlerinin engellemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgelerinin güvenliğini sağlamaları amacıyla 2012 yılında kurulan Roj Peşmergeleri'nin (Suriyeli Peşmergeler) uluslararası koalisyon güçleri tarafından eğitildiğini belirten Veysi, bu gücün Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nin (ENKS) silahlı gücü olarak kabul gördüğünü ifade etti.

ENKS'nin sistematik bir şekilde PYD/PKK'nın saldırlarına maruz kaldığını, bir silahlı güç tarafından korunmaları gerektiğini dile getiren Veysi, Suriyeli Peşmergelerin rolü hakkında şunları söyledi:

PKK HER GÜN HALKI TAHRİK EDİYOR

"Roj Peşmergeleri, Rojava (Suriye'nin kuzeyi) için kuruldu. ENKS, Roj Peşmergeleri'ni kendilerinin silahlı kanadı olduğunu kabul edip, bölgeye güvenlik istikrarı gelene kadar Peşmergelerin onları korumasını istiyor. PKK her gün, halkı tahrik edip ENKS'nin bürolarını ateşe veriyor, istediği zaman sivilleri alıkoyup öldürüyor. (Roj Peşmergeleri'nin) İlk önce bu öldürmeler, adam kaçırmalar ve evlerin PKK tarafından talan edilmesinin önüne geçmesi lazım."

"Oradaki mevcut güç (PYD/PKK), diğer siyasilerin bastırılıp sindirilmesi için bir alet olarak başkaları tarafından kullanılıyor." diyen Veysi, "Kan döküp kurtardık ve burası(Suriye'nin kuzeyi) bizimdir propagandası yapıyorlarsa, büyük bir yanlış içindeler. Bu propagandanın hiçbir gerçek yanı yok." değerlendirmesinde bulundu.

ŞİMDİYE KADAR ÇOK SABRETTİK

Peşmergelerin Suriye'ye geçişinin önündeki engelin kaldırılması halinde, söz konusu güçlerin bugün bile bölgelerine döneceğini söyleyen Veysi, sözlerine şöyle devam etti:

"Peşmergeler'e geçmişte de izin verilseydi oraya gideceklerdi. PKK, bizim cenazelerimizin üzerine basarak Roj Peşmergeleri'nin geçebileceğini söylüyor. Şimdiye kadar çok sabrettik. Eğer engel olmaktan vazgeçip akıllanırlarsa, Roj Peşmergeleri oraya gidecek. Aksi takdirde onların keyfine göre hareket etmeyip, Peşmergelerin önünde duranların üzerine basılarak geçilecektir."

Örgütün sürekli bir şekilde demokrasiden bahsettiğini de hatırlatan Veysi, şu yorumu yaptı:

PKK'NIN BAHSETTİĞİ DEMOKRASİ...

"PKK içinde zerre kadar demokrasi yok ve olmayacak da. Çünkü içinde yaşadıkları sistemde demokrasi yok. Birçok defa dile getirdim, PKK'nın bahsettiği demokrasi, fahişe bir kadının ahlak ve şereften bahsetmesine benziyor."

BUNLARA KİMSE İNANMIYOR ARTIK

"PKK elinde tuttuğu tüm bölgelerde halkın evine el koyup, öldürüp, ekmeğini elinden alıyor." diye konuşan Veysi, "Kardeşlik sözle yerine getirilmiyor, pratikte bunu göstermeniz lazım. PKK'nın diğer Kürtler için kullandığı kardeşlik kelimesi propagandadan başka bir şey değil. Bir yandan insan öldürürken, diğer yandan Kürt Ulusal Kongresi çağrısında bulunuyor. Bunlara kimse inanmıyor artık" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...