Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump, CIA sızıntıları sonrası Wikileaks hakkında soruşturma başlattı

Düzenleyen:
Trump, CIA sızıntıları sonrası Wikileaks hakkında soruşturma başlattı

DÜNYA Haberleri

Trump yönetimi, CIA'in siber operasyonlarına yönelik çok sayıda yöntemi açığa çıkaran Wikileaks'e soruşturma başlatıldığını açıkladı.

ABD yönetimi, CIA'e yönelik 'en büyük ifşa'yı yaptığını duyuran WikiLeaks'e soruşturma başlattı. CNN International'a bilgi veren yetkililer, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ile Federal Soruşturma Bürosu (FBI)'nin sızıntıları inceleyeceğini açıkladı.

CIA AKILLI TELEVİZYONLARA BİLE SIZMIŞ

"Vault 7" adını verdiği arşivle ilgili olarak bugüne kadar CIA'dan sızdırılan en hacimli arşivi sızdırdığını duyuran WikiLeaks, CIA'in siber operasyonlarına yönelik çok sayıda yöntemi de açığa çıkarmıştı.

Yayınlanan belgelere göre CIA'in İngiliz istihbarat servisi MI5'le birlikte geliştirdiği bir araç, Samsung marka akıllı TV'leri kapalı olmadığı halde kapalı gösteriyor ancak TV bir dinleme aracına dönüşmüş oluyor. TV'nin kaydettiği ortam sesleri daha sonra otomatik olarak internet üzerinden CIA'ya gönderiliyor.

Mobil telefonlar ve bilgisayar işletim sistemlerine de sızan CIA, kullanıcıların yerlerinden konuşmalarına kadar pek çok veriye gizlice ulaşabiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...