İsveç, ABD'nin Suriye kararından endişeli

/ Kaynak: AA
İsveç, ABD'nin Suriye kararından endişeli

DÜNYA Haberleri  / AA

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ABD yönetiminin Suriyeli muhaliflere askeri yardımı artırma kararı almasını riskli bulduğunu açıkladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, ABD yönetiminin nbsp;Suriyeli muhaliflere askeri yardımı artırma kararı almasını riskli bulduğunu nbsp;açıkladı. nbsp;Dışişleri Bakanı Bildt, yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'ye silah nbsp;yardımı yapma kararını şanssızlık olarak değerlendirdi. Suriye'nin silahlanmasına nbsp;yardımın ilerisi için iyi sonuç doğurmayacağına inandığını söyleyen Bildt, "Bu
yardım, ülkede siyasi sürecin çözüme ulaşmasını baltalar ve bu konuda ciddi risk nbsp;oluşturur" diye konuştu. nbsp;Bildt açıklamasında, ABD'nin Suriye'de muhalif grupları nbsp;silahlandırırken, Rusya'nın daEsed rejimini desteklemesini tehlikeli bir senaryo nbsp;olarak gördüğünü de söyledi. nbsp;Bunun bölgede ciddi insani sonuçları olacağına dikkati çeken Bildt, nbsp;silah ambargolarının uygulanmasının daha tercih edilir olacağını bildirdi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...