Hırsızlık şebekesi davasında 10 tutuklama

/ Kaynak: İHA
Hırsızlık şebekesi davasında 10 tutuklama

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 7 ay sürdürdüğü çalışma doğrultusunda 10 kişi tutuklandı

nbsp; nbsp;İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 7 ay sürdürdüğü çalışma doğrultusunda, kent merkezi, ilçeler ve Aydın'da çelik kasa ile evden hırsızlık yapan bir şebekeyi takibe aldı. Takibin ardından cuma günü sabah saatlerinde harekete geçen ekipler, 34 adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, ele başı B.C. (30) ile H.D., İ.H., H.T., Ş.A., M.Ç., Ö.K., A.Ç., E.B., Ö.S., A.K., F.D., R.H., H.A ve F.A. adlı kadını yakaladı. Şebekenin elebaşı olan ve hakkında 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.C.'nin, gözaltındaki sevgilisi F.A.'nın Buca İlçesindeki evinde yakalandığı öğrenildi. B.C. de, operasyon sonrası bomba atar aparatlı M-16 tüfek ele geçirilmesi polisleri şaşkına çevirdi. Operasyonda yakalanan 15 zanlıdan 14'ü adliyeye sevk edilirken, çete lideri B.C.'nin sevgilisi olduğu düşünülen F.A., emniyetteki sorgunun ardından serbest bırakıldı. Bu arada çete lideri B.C.'nin emniyetteki ifadesi şaşırttı. B.C., yakalandığı sırada yanında bulunan M-16 tüfeğini yolda bulduğunu ve hasımları olduğu için sakladığını söyledi. Operasyonda, M-16 tüfeğin haricinde roket fişekleri, iki av tüfeği, 100 gram esrar, 60 kök hint keneviri, bilgisayar, ziynet eşyaları, kol saati, sigara, pos cihazı gibi çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi. Tüfeklerin fişeklerinin, zanlılar tarafından içi oyulan bir kitapta saklandığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...