UEFA rahatsız oldu

UEFA rahatsız oldu

YAŞAM Haberleri

F.Bahçe ve Beşiktaş'ın Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi sonrası TFF'nin Nyon'a gerçekleştirdiği ziyaretin Türk basınında yanlış yorumlandığı açıklandı.

UEFA, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve beraberindeki heyetin Nyon'a yaptığı ziyaretin Türkiye'de yanlış anlamalara sebebiyet verdiğini açıkladı. UEFA'nın resmi sitesinden yayımlanan açıklamada, "Nyon'da Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri ile TFF'nin ricası üzerine yapılan görüşmeye ilişkin Türk basınında yer alan belirli yanıltıcı haberlerin gözden geçirilmesi sonrası kuşkulu bir durumdan kaçınılması amacıyla UEFA ilk olarak şunu vurgular ki; UEFA disiplin organları bağımsızdır ve bu nedenle UEFA yönetiminin soruşturmanın ne yönde sonuçlanacağına ilişkin açıklamalarda bulunması mümkün değildir" denildi. nbsp;
DİSİPLİN TALİMATI NEYSE O UYGULANACAK
Açıklamanın devamında ise şu görüşlere yer verildi: "UEFA disiplin organları, 'UEFA Disiplin Talimatnamesi'ni uygulayacak ve buna bağlı kalarak davalar hakkındaki kararını verecektir. Bundan dolayı TFF'nin almış olduğu önceki herhangi bir kararın UEFA'nın nihai kararına etki edip etmeyeceği sorulamaz. UEFA disiplin müfettişi, raporunda TFF'nin disiplin organlarının var olan karar ve içeriklerinin notunu almakla birlikte devam etmekte olan farklı cezai kovuşturmaları da değerlendirmiştir. UEFA elbette, disiplin kurullarının önünde gerçekleştirilecek duruşmaların her zaman olduğu gibi adil ve tarafsız olacağından son derece emindir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...