Egemen Bağış, 'Kimin ne olduğunu Gezi'de gördük'

Egemen Bağış, 'Kimin ne olduğunu Gezi'de gördük'

Politika Haberleri

Egemen Bağış, 'CHP, faiz lobisinin tezgahladığı oyunda bir aktör olurken, MHP dik duruşuyla takdir toplamıştır' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemene Bağış, TGRT HABER TV'de yayınlanan "Artı Eksi Gündem" programında Fuat Kozluklu'nun sorularını cevapladı. Gezi Parkı odaklı olayları değerlendiren Bağış, "Reyhanlı'da mezhep çatışması çıkarmak isteyenler, bunu başaramayınca Taksim'den medet umdular" dedi. Demokratikleşme konusunda Türkiye'nin eksiklerinin olabileceğini belirten Bağış, "Bugün bu konuda mükemmel bir ülke var mı? Polisin güç kullanmadığı bir ülke var mı?" diye sordu. Başbakan Erdoğan'ın günlerdir Gezi Parkı heyeti ile, sanatçılarla, gazetecilerle bir araya gelerek gece yarılarına kadar saatlerce konuştuğunu hatırlatan Bağış, Avrupa Parlamentosu'nun "Başbakan göstericilerle diyalog kurmuyor" şeklindeki eleştirisinin yalan ve saçmalık olduğunu söyledi. "Bu süreçte günlerdir, gecelerdir görevini hassasiyetle ve sabırla sürdüren polisimize şükran borçluyuz" diyen Bağış, aralarında hata yapanların olabileceğini söyledi. İzmir'de bir kızı saçından çeken polisin açığa alındığını hatırlatan Bağış, "Hepimizin öfkelendiği anlar olabiliyor. Normalde göstermediğimiz reaksiyonları gösterebiliyoruz" dedi. nbsp;CHP, ATEŞTEN MEDET?UMDU
CHP'li milletvekillerinin polisi kışkırtmaya çalıştığını, ağza alınmayacak küfürler ettiğini ve bunun da belgelendiğini belirten Bağış, CHP'yi ateşten medet ummakla suçladı. "MHP'nin tutumunu da taktirle karşılıyorum. Bu süreçte Türkiyenin dik duruşunun arkasındayız diye açıklama yaptılar" diyen Bağış, Türkiye'de adam gibi bir anamuhalefet partisi olmadığı için milletin muhalefet görevi yaptığını söyledi. Türkiye'nin her alanda 10 yılda kat ettiği mesafenin bazı çevreleri rahatsız ettiğinin altını çizen Egemen Bağış, "Türkiye'de faiz oranı tarihin en düşük seviyesine inmiştir. Tarihsel açıdan baktığınızda faiz lobisi için 650 milyar dolarlık bir kayıp sözkonusu. Bu büyük bir rant. Bunu kaybetmemek için, faiz oranını zıplatmak için her türlü şeytanlığı düşünmeleri mümkün. İç ve dış faiz lobisinin ortaklaşa senaryosudur bu oynanan. CNN ve BBC'nin yayınlarını gördünüz. Suriye rejimi her gün yüzlerce insanını katlederken, onlar savaş muhabirlerini Taksim'e gönderdiler. BBC ilk gün insanları Taksim'e davet eden mesajlar yayınladı. İçeriden de bu mesajı verenler oldu. Doğrusu, kimin ne olduğunun ortaya çıktığı bir dönem yaşadık. Bazı bankalarımız dışarıya öyle mesajlar verdi ki, adeta darbe çığırtkanlığı yaptılar. Müthiş bir demokrasi sınavı verdik" diye konuştu. "Millet Başbakanını onlara yedirmedi" diyen Bağış, herkesi hafta sonu düzenleyecekleri demokrasi mitingine çağırdı. Bu arada 26 Haziran'da Brüksel'e gidecek olan Bağış, AP'nin Erdoğan'la ilgili eleştirisinden duyulan rahatsızlığı dile getirecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...