YÖK, 'Üniversitede boş yok, herkese kontenjan var'

YÖK, 'Üniversitede boş yok, herkese kontenjan var'

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de ilk defa üniversitede kontenjan sayısı başvuran aday sayısını geçti. 851 bin üniversite adayı için üniversitelerde 896 bin kontenjan bulunmakta...

Yükseköğretim Kurulu, bugün yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi adaylara müjde verdi. Türkiye'de ilk defa üniversitede kontenjan sayısı başvuran aday sayısını geçti. Yükseköğretim Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Şaban Çalış, yıllarca 100 bin kontenjan için 1 milyon adayın yarıştığını hatırlatarak adaylara, "Sakin olun herkese yetecek kontenjan var" dedi. Çalış, "2013 yılı için devlet, vakıf, KKTC üniversiteleri ve tercih listesine giren diğer ülke üniversitelerinin kontenjanları 785 bin 592. Açıköğretim ve uzaktan eğitim ile birlikte 896 bin 727 kontenjan var. Yani ilk kez sınava giren herkesin bir yükseköğretim programında eğitim hakkı var" dedi. Bu yıl LYS'ye başvuran aday sayısı ise 851 bin 131 olarak gerçekleşti. YÖK bu yıl lisans ve önlisans için 42 bin yeni kontenjan açarak kontenjan sayısını 785 bin 592'ye çıkardı. Açıköğretim ve uzaktan öğretim ile birlikte kontenjan sayısı sınava başvuranların sayısını geçti. Ayrıca YÖK, bu yıl eğitim ve fen-edebiyat fakültelerinin kontenjanlarını düşürdü.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...