Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hamdi Topçu, 'Belden aşağı vurarak THY'yi engelleyemezler'

- Güncelleme:
Hamdi Topçu, 'Belden aşağı vurarak THY'yi engelleyemezler'

Ekonomi Haberleri

Hamdi Topçu, Gezi Parkı eylemcilerinin 'İstanbul'a 3. havalimanı yapılmasını istemiyoruz' taleplerinin lobilerin ayak oyunları olduğunu söyledi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin "İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılmasını istemiyoruz" şeklindeki taleplerinin Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen lobilerin ayak oyunları olduğunu söyledi. THY'de grev kararı ile başlayıp Gezi Parkı eylemlerinde "3. havalimanı istemiyoruz" şeklindeki taleplere kadar son günlerdeki gelişmeleri nbsp;gazetemize değerlendiren Hamdi Topçu, "Türkiye'nin hızlı büyümesi nasıl dış güçleri rahatsız ediyorsa, THY'nin büyümesi de bu alandaki rakipleri rahatsız ediyor. Hem teknik anlamda büyüyoruz hem yeni uçaklar alarak yeni hatlara uçuyoruz. 2020 yılına kadar 278 uçak daha alıp filomuzu 400 uçaklık dev bir kapasiteye ulaştıracağız. Bu, dünyanın büyük havayolu şirketlerinin ve rakiplerimizin işine gelmiyor. Belden aşağı vurarak THY'nin büyümesini engellemeye çalışıyorlar. Ama onlar gayelerine ulaşamayacak" diye konuştu.Son günlerdeki eylemlerle engellenmek isteyen mega projelerin Türkiye'yi çok güçlü konuma getireceğine işaret eden Hamdi Topçu, "Türkiye'nin son 10 yılda ekonomik alanda elde ettiği başarı ortada. Dünyanın en büyük havalimanına ihtiyaç duyan, yıllık ihracatı 150 milyar doları aşan bir ülkeyiz. Buna karşın Avrupa ve dünyaya baktığımızda eksi büyümeler yaşayan, ekonomisi daralan krizlerin yaşandığı bir coğrafya var. Böyle bir ortamda Türkiye'nin yükselmesini istemeyen lobiler geçmişte olduğu gibi bugün de iş başında" diye konuştu.
Taksim Gezi Parkı eylemcilerinin "İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılmasını istemiyoruz" şeklindeki taleplerinde asıl maksadın ağaç kesilmesini engellemekten öte olduğunu ifade eden Topçu, "Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen lobiler THY için de aynı zihniyeti taşıyor. THY çok kısa süre önce hiçbir gerekçesi olmayan, hak aramaktan uzak, tamamen ideolojik bir grev kararıyla karşı karşıya kaldı. Çalışanlarca talep edilip de alınamayan bir hak arayışı yoktu. Ancak basiretli, çalıştığı şirketi önemli bir noktaya çıkaran çalışanlarımız bu oyunu gördü ve alet olmadı. Ve THY tarihinde ilk defa yönetim lokavt kararı alınmadı. Bunda en büyük etken yine çalışanlarımızın şirketlerine sahip çıkmasıydı. Bu oyunu hep beraber gördük ve çalışanımız buna müsaade etmedi" şeklinde konuştu. THY'nin2012'de yıllık 1.2 milyar dolar olan cirosunun bugün 13.6 milyar dolara çıktığını, Türkiye'nin 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefine koştuğunu, İstanbul'un finans merkezi olmasıyla yabancı sermayenin akacağını hatırlatan Topçu, "THY de bu yolda dünyanın lider havayolu olacak. Türkiye'de bugün yaşadığımız rüzgârlar hükümetler yıkıyor, başbakanları zor durumda bırakıyordu. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türk halkı da bunlara müsaade etmeyecek ve 2023 hedefleri, son 10 yıldaki büyümenin devam etmesiyle yakalanacak. Türkiye küçük bir manipülasyonla yakılmaz. İşte bu rakamlar ve gelinen seviye, üçüncü havalimanını istemeyenlerin hangi zihniyete hizmet ettiğini çok net gösteriyor" diye konuştu.
THY 207 ÜLKEYE UÇACAK
İstanbul, uçuşların nbsp;ana merkezi olacak

Yılda yüzde 25 büyüyen THY'nin İstanbul'u doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün uçuşların ana merkezi haline getireceğini, bunun için 3. havalimanının çok önemli olduğunu söyleyen Hamdi Topçu, şunları söyledi: "THY olarak 2023'e kadar büyümeye devam edeceğiz. Dünyanın herhangi bir noktasına uçuş kararı aldığımızda 'bu uçak dolar mı' diye bir kaygımız kalmadı. Yıl sonuna kadar İstanbul'dan 207 ülkede 250 noktaya ulaşacağız."
32 BİN ÇALIŞANI VAR
400 uçaklık dev nbsp;filoya ulaşacağız

THY'nin hedeflerine ulaşmak için hem uçak alımı hem teknik bakım konusunda bütün planlarını hayata geçirdiğini belirten Topçu, Sabiha Gökçen'deki HABOM projesinin yüzde 85'inin bittiğini, yakında dar gövdeli uçaklar için de hangarın açılacağını söyledi. Topcu, "Burada aynı anda 12 uçağa hizmet verebileceğiz. Şu anda 17 yan şirketimizle birlikte THY çalışanlarının sayısı 32 bin kişiyi geçti. 2020 yılına kadar 278 uçak daha alacağız ve filomuz 400 uçaklık dev bir kapasiteye ulaşacak" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...