Ali Sabancı, 'Kanal İstanbul gibi dev projeyi hayal edemezdik'

- Güncelleme:
Ali Sabancı, 'Kanal İstanbul gibi dev projeyi hayal edemezdik'

Ekonomi Haberleri

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Sabancı, Kanal İstanbul için 'Hayal dünyamın almakta zorluk çektiği proje' dedi.

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yeni havalimanı ve 3. köprünün bir ihtiyaç olduğunu, Kanal İstanbul Projesi'ni ise hayal bile edilemeyecek bir proje olduğunu söyledi. Adıyaman Genç İşadamları Derneği'nin (AGİAD) "Yılın Genç Girişimcisi ve Yılın İşadamı" ödülünü takdim ettiği Ali Sabancı, "Eğer bu coğrafyada yaşamaya devam edeceksek, hava ulaşımının gelişmesi için 3. Havaalanı'nın mutlaka yapılması gerekiyor. Gençlerin bu gibi projelere karşı olmasını da saygıyla karşılamak lazım" dedi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mürteza Yetiş ile AGİD Başkanı Ahmet Ural'ın da katıldığı ödül töreninde konuşan Sabancı, "İstanbul'da bir yerden bir yere giderken büyük sıkıntı yaşanıyor. Mesela az önce Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Bağçılar'a 3.5 saatte geldim. İnsanlar 3.5 saatte Londra'ya uçuyor. Bir de trafikte uzun süre kalan insanda sinir ve stres artarken bu moral ve motivasyonun düşmesine sebep oluyor. Bir iş adamı olarak ben enerjimi yollarda harcamak istemiyorum. Onun için 3. köprünün şart olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Ali Sabancı, Kanal İstanbul için "Hayal dünyamın bile almakta zorluk çektiği bir proje" demesi, salondan büyük alkış aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...