Microsoft, 10 bin tablet dağıttı

Microsoft, 10 bin tablet dağıttı

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft, Windows RT tabanlı 10 bin Surface tabletini bir konferansta akademisyenlere dağıttı.

Microsoft, ABD'nin San Antonio kentinde düzenlenen Uluslararası Eğitim Teknolojisi Topluluğu (ISTE) konferansında, akademisyenlere 10 bin Windows RT tabanlı Surface tablet bilgisayar dağıttı.
The Newt Web sitesi, dağıtılan tabletlerin toplam üreticinin önerdiği perakende satış fiyatını 5 milyon dolar olarak belirtti.
Ubergizmo sitesi ise 'dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates için 10 bin tableti bedava dağıtmanın bir sıkıntı oluşturmadığını, tersine öğretmenlere verilen destekle eğitime katkıda bulunulduğunu' ifade etti.


BU CÖMERTLİĞİN ALTINDA NE YATIYOR?
Windows 8 tabanlı tablet-dizüstü bilgisayarlar, küresel alanda hiçbir marka için tatmin edici satışlara ulaşabilmiş değil. Microsoft, Ekim 2012'de sunulan Windows 8 ile raflarda belirmeye başlayan Surface'ın satışlarını teşvik etmek için, geçmişte ABD ve Avrupa'da fiyat indirimlerine gitmişti.
Tne Next Web sitesine göre, Microsoft bedava 10 bin tablet dağıtmasının iki sebebi olabilir: Birincisi, istenen ilk modellerin elde kalan stoğunu boşaltmak, ikincisi ise yeni modellere yer açmak için eskileri ortadan kaldırmak.
Microsoft'un yeni Surface planlarının olduğunun bilinmesi, ikinci seçeneği daha geçerli kılıyor. Japonya'da sunulması planlanan 256 GB'lık Surface buna bir örnek. Dahası, iyi bir halkla ilişkiler çalışması kapsamında eğitime katkıda bulunmak şirket itibarı için faydalı bir hamle olarak belirdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...