Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özelleştirme İdaresi yeniden yapılandırılacak

- Güncelleme:
Özelleştirme İdaresi yeniden yapılandırılacak

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi'nin portföyünün küçüldüğünü; bu nedenle yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi'nin (ÖİB) portföyünün küçüldüğünü; bu nedenle yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ Hisse Devri İmza Töreni'ne katılan Şimşek, "Kalkınma Bakanımızla konuştum, Özelleştirme İdaresi'ni bir kamu-özel yatırım çerçevesinde bir uzmanlık birimine dönüştürelim diye görüştüm. Şu anda bir çalışmamız var. Portföyle bakıyorsunuz, şu anda üzerinde çalıştığımız Milli Piyango var onu yılın ikinci yarısında tamamlayacağız. Limanlar yakın zamanda bitecek. Elektrik üretiminden bahsediyoruz onu da hızlandıracağız. Geriye portföy küçülüyor dolayısıyla önümüzdeki dönemde özelleştirme idaresinin yeniden yapılandırılmasına ihtiyacı olacak" dedi. Törende konuşan Enerji Bakanı Taner Yıldız da bu ay doğalgaza zam olmayacağı müjdesini verdi. Gediz Elektriği alan Bereket Enerji de her yıl yaklaşık 500 milyon liralık yatırım gerçekleştirileceğini açıkladı. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...