Hüseyin Çelik, 'Eylemleri sürdürmek işin tadını kaçırmaktır'

/ Kaynak: AA
Hüseyin Çelik, 'Eylemleri sürdürmek işin tadını kaçırmaktır'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Taksim Dayanışma Platformu'nun bugün açıkladığı Gezi Parkı eylemlerine devam kararına ilk cevap hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik'ten geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde, Taksim Dayanışma Platformu'nun bugünkü açıklamasıyla ilglii soru üzerine, konuyla ilgili değerlendirmenin hükümet ve devletin ilgili birimlerince yapılacağını ifade etti. nbsp;Birçok illegal örgütün, "Gezi Parkı rüzgarından yelkenlerimizi şişirebilir miyiz" düşüncesiyle hareket ettiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu: nbsp;"İllegal örgütler, marjinal gruplar, bazısiyasi gruplar bunu yapmıştır. 63 yıldır sandıkta halktan hep sille üstüne sille yiyen CHP, sandıktaki yenilgisini 'acaba sokakta telafi edebilir miyim' telaşına kapılmıştır. İktidarlar sandıktan alınır, bir iktidarı değişitrmek istiyorsanız halk iradesini sandığa yansıtır. Sandığın vermediği iktidarı birileri sokakta arıyorsa bu zavallılık işaretidir, politika bilmezliktir, siyasette etkin olmamanın verdiği hırçınlıktır. Üzülerek söylüyorum ki CHP böyle bir durumdadır. CHP'li birçok milletvekili bu olaylarda kışkırtıcı, tahrik edici olmuşlardır ve kitlelerin öfkesinin kabarmasına yol açmıştır. İktidara zarar verelim düşüncesiyle ülkeye zarar vermişlerdir." nbsp;"Selçuklu ve Osmanlı tarihi dahil olmak üzere 2013 Mayıs, milletimizin tarihindeki en parlak ay olmuştur ama bunun ağız tadı, Türkiye'ye fazla görülmüştür" görüşünü dile getiren Çelik, şöyle devam etti:
"Nedir bunlar? İsrail, tarihinde ilk kez özür dilemiştir. PKK, silahlı unsurlarını ülkenin dışına çekmiştir. Sadece 3. havaalanının ihalesiyle kamunun cebine girecek para, 80 milyar liradır. Üçüncü köprü, 4,5 milyar liralık yatırımdır ve kamunun cebinden bir kuruş çıkmayacaktır. Türkiye, IMF'le olan borcunu sıfırlamış, alan el iken veren el konumuna gelmiştir. Uluslararası derecelendirme kuruluşları, peş peşe Türkiye'nin notunu artırmıştır. Devletin borçlanma faizi, tarihteki belki en düşük rakama, yüzde 4,67'ye düşmüştür. Otomotiv sektörü sadece mayıs ayında 82 bin araç satmıştır. Borsa İstanbul, 93 bin puana ulaşmıştır. Bütün bunları alt alta koyduğumuzda bu bize bir şey anlatıyor. Türkiye bölgesinde yıldız olarak yükseliyor. Güneşi üflemekle söndüremezsiniz. Bu millet yükseliş trendine girmiştir ama birileri de çelme takmaya, arızalar çıkarmaya çalışabilir. Biz bunlara takılmadan yolumuza devam edeceğiz. Türkiye büyük bir itibar, kalkınma hamlesi yaşarken, aktif dış politika yürütürken, sanırım bu birilerinin nasırına basmak anlamına gelmiştir."
Gezi Parkı'ndakilere çağrı
Hüseyin Çelik, Gezi Parkı'ndakilere ise şu çağrıda bulundu:
"Mesele çevre duyarlılığı, yeşile saygı ise bütün mesajlar alınmış, gerekli değerlendirmeler yapılmıştır. Bu saatten sonra bunu uzatmak, işin tadını kaçırmaktır, bu işi marjinalleştirmektir. Gezi Parkı'ndaki arkadaşların arasına sızan marjinal gruplar da vardır. Bunlar hükümet ve devlet tarafından bilinmektedir. Haklıyken bile haksız duruma düşmek istemiyorsa birileri, vasıtalarınızın, üslubunuzun, tavrınızın ve tarzınınızın, meşru ve mantıklı kalması lazım."
29 Mayıs'ta partisi adına yaptığı basın toplantısında, "Eğer ağaç katliamı yapılarak orada bir AVM yapılacak olursa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak, parti sözcüsü sıfatıyla gider oraya önce ben yatarım" dediğini hatırlatan Çelik, konunun "ağaç, yeşil meselesi" olmaktan çıktığını belirtti. Çelik "Ağaç kesilmez mi, sökülmez mi, bu dünyanın her yerinde vardır. Ancak eğer kestiğiniz ya da söktüğünüz bir ağaç yerine on ağaç dikiyorsanız, siz iyi çevrecisiniz" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...