Chrome için bir devrin sonu

Chrome için bir devrin sonu

TEKNOLOJİ Haberleri

Birkaç senedir Internet Explorer'ı karıştıran bu Chrome aracı, en sonunda tarih oluyor!

Google'ın Internet Explorer için geliştirdiği, IE kullanıcılarına daha fazla web desteği sunmayı amaçlayan eklenti Chrome Frame, kapatılıyor. İlk olarak 2009'da kullanıma sunulan Chrome Frame, Microsoft Internet Explorer kullanıcılarının internette Chrome'un WebKit motoruyla dolaşmalarına izin veriyordu. Böylece kullanıcılar, Internet Explorer'dan vazgeçmek zorunda kalmadan HTML5 gibi modern web standartlarından faydalanabiliyorlardı. Frame'in diğer bir işlevi ise kurumsal alanda Chrome'a "geçemeyen" kullanıcılara Chrome desteği sunmaktı.
IE6'dan IE 9'a kadar destek sunan Frame'e Google'ın verdiği destek, Ocak 2014'te bitecek. Google, Chromuim blog'unda yaptığı açıklamada artık çoğu kullanıcının son standartları destekleyen modern bir web tarayıcısına geçiş yaptığını, dolayısıyla Frame'e gerek kalmadığını söyledi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...