Numara taşıma en çok onlara yaradı

- Güncelleme:
Numara taşıma en çok onlara yaradı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de 13 milyon abonesi olan sabit telefon için verilen numara taşıma izni şirketlere yaradı.

Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) 9 Mayıs 2009 kararının ardından sabit numara taşımaları arttı. Buna bağlı olarak atağa kalkan ses operatörleri kurumsal şirketlere pek çok hat ve fiyat önerisi sunuyor.
Operatörlerden OMS Telekom, hat adedine bağlı olarak fiyat ayarlamaları vaat ediyor. Görüşme bedelinde de yüzde 50 indirim yapıyor. Genel Müdür Fatih Özdemir, Türkiye'de 13 milyon sabit numara olduğunu belirterek, "Numara taşıma için çok büyük bir sektör var. Ülke dışında Almanya'da bu proses başladığında Deutsche Telekom müşterilerinin yüzde 50'sini yitirdi. Yani numaraların yarısı taşındı." dedi.
Mobil operatörlerde numara taşıma yavaşlarken, BTK'nın onayıyla sabit numara taşımada artış görüldüğünü bildiren Özdemir, OMS olarak çağrı merkezleri, büyük ölçekli firmalar, hastaneler, yoğun trafiği olan kurumsal şirketlere hitap ettiklerini aktardı.
Özdemir, "Numarasını bize taşıyan kurumlara büyük artılar sunuyoruz. Evvela tek numaradan yüzlerce hat kullanılmasına imkân tanıyoruz. Ayrıca sabit ücret de almıyoruz. Örneğin 30 adet numarası olan bir şirketin, 25 TL sabit ücret için sadece ayda 750 TL sabit ücret gideri oluyor. Görüşme ücretleri ise bizde yüzde 50'ye varan oranlarda daha uygun. Numarasını bize taşıyan bir kurum, aylık binlerce TL yarar elde ediyor." ifadelerini kullandı.
Yüzde 100 yerli sermaye olan OMS Telekom, aylık iki milyon dakika ses üretimine ulaştı. Özdemir, "Faaliyete geçtiğimiz 2011 sonunda 500 bin dakika ses üretir konumdaydık. 2012 sonunda ise bir milyon dakikaya dayandık. Şu anda ise sene bitmeden 2 milyon dakika ses üretimi yapar olduk. Aralık ayına kadar 3 milyon dakikayı aşmayı hedefliyoruz. Yani her sene katlanarak büyüyoruz." dedi.
Şu anda bireysel kullanıcılara hitap etmeyen uygulamaya değinen Fatih Özdemir, şu açıklamalarda bulundu:
"Bizim yaptığımız numara taşıma sistemi kurumsal müşteriler için geçerli. Yani bünyesinde en az 30 – 40 hat kullanan kurumsal şirketlere hizmet veriyoruz. Tek numara üzerinden yüzlerce hat kullanılmasına imkân tanıyoruz. Örneğin bir numara için operatöre ödenen sabit ücret 25 TL iken, 30 adet numara kullanan bir kurumun aylık sadece sabit ücrete ödeyeceği para 750 TL gibi bir rakama ulaşır. Hâlbuki numarasını bize taşıyan bir kurum için sabit ücret ortadan kalkıyor. Üstelik görüşme ücretleri de yüzde 50'ye yakın bir avantaj sağlıyor. Ayrıca tek numara üzerinden yüzlerce hat açabiliyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...