Başbakan Erdoğan, Taksim'i güvenlik güçlerimiz boşaltır

Başbakan Erdoğan, Taksim'i güvenlik güçlerimiz boşaltır

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı AK Parti mitingi, Ankara Sincan'da başladı. Erdoğan konuşmasında, Taksim Gezi Parkına seslenerek "Orası tüm İstanbulluların orayı artık boşaltın" dedi

Gezi Parkı olaylarının geldiği nokta nedeniyle açıklamaları merakla beklenen Başbakan Erdoğan'ın konuşacağı AK Parti mitingi, Ankara Sincan'da yapılıyor. nbsp; AK Parti'nin "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlendiği miting başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu miting için sabah erken saatlerden itibaren partililer Sincan Pazar yerinde toplanmaya başladı. Partilileri selamlayan Başbakan Erdoğan konuşmasına meydanı ve partilileri selamlayarak başladı. Başbakan Erdoğan konuşmasında, Taksim'de süren eylemlere değinirken "Artık orayı boşaltın, yoksa güvenlik güçlerimiz boşaltmasını bilir" dedi. nbsp;AK Parti'nin "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlendiği miting başladı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu miting için sabah erken saatlerden itibaren partililer Sincan Pazar yerinde toplanmaya başladı.
Partilileri selamlayan Başbakan Erdoğan konuşmasına meydanı ve partilileri selamlayarak başladı. "Bu manzarada yakıp yıkmak yok, bu manzarada gönül insanları var" diye sözlerine başlayan Erdoğan, Türkiye'nin gerçek görüntüsünü bu olduğunu belirtti.
"Ankara'da öyle bir haykıralım ki 80 vilayet sesimizi duysun" diyerek meydana seslenen Başbakan, "Bir miyiz Ankara? Diri miyiz Ankara? Hep beraber miyiz" diye sordu.
Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: "Mesele bu kardeşliği anlamak bir ve beraber olmak. Allah bize böyle bir millet ve kardeşlik nasip etti. Şükürler olsun. Hiç endişeniz olmasın biz bu yola kefenimizle çıktık. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor.
Siz oynanan oyunları gördünüz. Siz yapılan saldırıların hedefini anladınız. Bugün bu meydanda bunun için varsınız."
Sincan'dan neden başladıklarını anlatırken "Biz birilerini el uzattık fakat birileri bize yumruk uzattı. yumruk uzatanla tokalaşılabilir mi?" diye konuşan Başbakan toplantının amacının yerel seçimler için bir başlangıç olduğunu vurguladı.
Mitingin zamanlaması Gezi Parkı olayları nedeniyle dikkati çekti. Ancak parti yönetimi ısrarla bir tanesi de yarın İstanbul'da yapılacak bu toplantıların Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olmadığını ve yerel seçim kampanyasının ilk mitingi olduğunu öne sürüyor.
Dikkati çeken başka bir aykrıntı ise Sincan'da toplanan kalabalığın taşıdığı ve partinin hazırlattığı pankartların neredeyse tamamındaki mesajların Gezi Parkı olaylarına yönelik olduğu.
nbsp;"Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz, oynanan oyunu gördünüz. Siz, kurulan tuzağı hissettiniz. Siz, yapılan saldırıların hedefini anladınız. İşte bugün siz, bu meydanda tek bir gönül olarak, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu, o alçak tuzağı, o haince saldırıları bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya
haykırıyorsunuz"
- "İşte Türkiye manzarası bu. Bu manzarada kavga yok. Bu manzarada gürültü yok. Bu manzarada yakıp yıkmak yok. Bu manzarada gönül insanları var. Bu manzarada 'acaba bu ülkede taş üstüne taş nasıl koyarız' diyenler var. İşte Türkiye'nin gerçek fotoğrafı bu"
- "Eğer Türkiye'yi görmek, anlamak isteyen varsa gelsin Ankara Sincan'a burayı görsün. Demokrasinin, hukukun, milli iradenin sesini duymak isteyen varsa lütfen Ankara'ya gelsin.
Ekranları başında şu anda işte Sincan'ı izlesin. Sessiz yığınların sesini duymak isteyen varsa işte buradan Ankara'dan işitsin"
- "Evelallah biz, bu yola kefenimizle çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Allah'ın izniyle bu kervan aynen böyle yürüyecek. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet partisi ne olursa olsun, etnik kökeni, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun işte burada demokrasiye, milli iradeye, ülkesine, istikbaline sahip çıkıyor. Bugün buradan dünyaya ses verdiğiniz için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Bugün burada milli iradeye sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum" nbsp;
- "Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimsenin Türkiye'nin yeniden sokak sokak, köy köy, şehir şehir, bölge bölge ayırmasına, ayrılmasına birbirine düşman edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz, birlikte Türkiye'yiz. Kimse bu birliği zedeleyemeyecek. İnşallah hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak"
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz. Siz kurulan tuzağı hissettiniz. Siz yapılan saldırıların hedefini anladınız. İşte bugün siz bu meydanda tek bir gönül olarak, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu, o alçak tuzağı, o haince saldırıları bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz" dedi.
Erdoğan, AK Parti Ankara İl Teşkilatınca Sincan pazaryerinde "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitingi'nde yaptığı konuşmaya, Ankara'nın merkez ve çevre ilçelerine selam
göndererek başladı.
Muhabbetlerini gönderen ve kendileriyle birlikte olduklarını binlerce kilometre öteden haykıran Makedonya, Malezya, Saraybosna, Pakistan, Filistin, Angola, Üsküp, Kuala Lumpur, Gazze'ye de selamlarını ileten Erdoğan, "Allah'ın
selamı, rahmeti, bereketi, o kardeşlerimizin, o şehirlerin, o ülkelerin üzerine olsun" diye konuştu.
Kendileriyle bu heyecanı paylaşan, Londra'da, Viyana'da, Budapeşte'de ve daha pek çok yerde kendilerine destek verenlere, Almanya'nın şehirlerinde, New York'ta destek gösterileri yapanlara da şükranlarını ileten Erdoğan, "Belki biraz
sonra buradan Amerikaya bağlanacağız, orada bizi izleyenlere sesleneceğiz.
Gazze'de İsrail bombardımanlarında sakat kalan gençlerin kurduğu El Cezire futbol kulübünün tüm üyelerinin, 'seni seviyoruz Erdoğan, seninleyiz Türkiye' diyerek yaptıkları gösterilerden dolayı hepsini alınlarından öpüyor, hepsine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte Türkiye manzarası bu. Bu manzarada kavga yok. Bu manzarada gürültü yok. Bu manzarada yakıp yıkmak yok. Bu manzarada gönül insanları var. Bu manzarada 'acaba bu ülkede taş üstüne taş nasıl koyarız' diyenler var. İşte Türkiye'nin gerçek fotoğrafı bu. Eğer Türkiye'yi görmek, Türkiye'yi anlamak isteyen varsa gelsin Ankara Sincan'a, burayı görsün. Demokrasinin, hukukun, milli iradenin sesini duymak isteyn varsa lütfen Ankara'ya gelsin. Ekranları başında şu anda işte Sincan'ı izlesin. Sessiz yığınların sesini duymak isteyen varsa işte
buradan, Ankara'dan işitsin. Ankara öyle bir haykıralım ki 80 vilayet başkenti duysun. Öyle bir haykıralım ki Üsküp, Saraybosna, Kuala Lumpur, Bağdat, Şam, Gazze oradaki kardeşlerimiz bizi duysun."
Kalabalığa "Bir miyiz Ankara, iri miyiz Ankara, diri miyiz Ankara, beraber miyiz Ankara, hep beraber Türkiye miyiz?" diye soran Erdoğan, meydandan gelen "Evet" sesleri üzerine, "Mesele bu" dedi. nbsp;
"Kardeş miyiz Ankara?" diye soran Erdoğan, "Bundan güzeli olabilir mi? Mesele işte bu kardeşlik, bu kardeşliği nbsp; yakalamak, bu kardeşliği anlamak, bir ve beraber olmak" değerlendirmesinde bulundu.
"Milli iradeye sahip çıkıyor muyuz, demokrasiye sahip çıkıyor muyuz, sandığa sahip çıkıyor muyuz" sorularına kalabalıktan "evet" yanıtını alan Erdoğan, "Rabbime hamdolsun. Yarab, sana hamdolsun. Bize bu birlik, beraberlik şuuru içerisinde, kardeşlik içerisinde, kardeşlik şuuruyla yoluna devam eden böyle bir topluluğu, böyle bir milleti nasip ettin" diye konuştu.
-"Millet hükümetine sahip çıkıyor"-
Erdoğan, kalabalığın, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atması üzerine, şunları söyledi:
"Bunu öyle söylediniz ki artık 3,5 yaşındaki torunum bile sabah beni bununla kaldırıyor. 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' diyor. Hiç endişe etmeyin. Evelallah biz, bu yola kefenimizle çıktık. Hiç endişeniz olmasın. Allah'ın izniyle bu kervan aynen böyle yürüyecek. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet partisi ne olursa olsun, etnik kökeni, mezhebi, meşrebi ne
olursa olsun işte burada demokrasiye, milli iradeye, ülkesine, istikbaline sahip çıkıyor. Bugün buradan dünyaya ses verdiğiniz için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Bugün burada milli iradeye sahip çıktığınız için her birinize tek tek
teşekkür ediyorum.
Aşkınız, sevdanız, muhabbetiniz için, ahde vefanız için sizleri kutluyorum. Ben biliyorum ki 17 gün boyunca Türkiye'nin her köşesinde, dünyanın her şehrinde milyonlarca, milyarlarca kardeşim bütün kalbiyle bizlere dua etti. Ben biliyorum ki nineler, dedeler, anneler, babalar, hatta çocuklar kimi zaman açıktan bizler için, hükümeti için, ülkelerinin huzuru için el açıp dua etti, yakardı. Benim milletim, Türkiye'nin aziz milleti meselelere sadece gözüyle değil kalp gözüyle bakar. Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz. Siz kurulan tuzağı hissettiniz. Siz yapılan saldırıların hedefini
anladınız. İşte bugün siz bu meydanda tek bir gönül olarak, tek bir yürek olarak o çirkin oyunu, o alçak tuzağı, o haince saldırıları bozuyor, millet burada diye tüm dünyaya haykırıyorsunuz."
- "Türkiye'yi dünyanın en güçlü, en ileri ülkelerinden biri haline getirmenin mücadelesini verdik"
Başbakan Erdoğan, 10,5 yıldır milletin tamamıyla her kesimden insanıyla Türkiye'yi ekonomide, demokraside, hak ve özgürlüklerde dünyanın en güçlü, en ileri ülkelerinden biri haline getirmenin mücadelesini verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Geleceği birlikte kurmak için hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese biz el uzattık ama birileri bize yumruk uzarttı. Yumruk uzatanla toka yapılabilir mi. Ne yazık ki bunun talihsizliği içerisinde işte bugün burdan itibaren artık yola çıktık. Sincan'da başladık. Şimdi bu aynı zamanda Mart 2014 seçimlerinin yerel kampanyasının ilk adımıdır. Bu anlamda Türkiye'de çok uzun zamandın hasreti çekilen birlik ve beraberliği biz bu sürede tesis ettik. Milletimizin tamamı yönünü aynı istikamete döndü, aynı hedeflere yöneldi, aynı heyecanları duydu.
Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimsenin Türkiye'nin yeniden sokak sokak, köy köy, şehir şehir, bölge bölge ayırmasına, ayrılmasına birbirine düşman edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz birlikte Türkiye'yiz. Kimse bu birliği zedeleyemeyecek. İnşallah hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak."
##tgvideo##




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...