Aile Bakanlığı 75 çifti boşanmanın eşiğinden döndürdü

/ Kaynak: İHA
Aile Bakanlığı 75 çifti boşanmanın eşiğinden döndürdü

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvuran 450 çiftten 75'ini boşanmanın eşiğinden döndürdüklerini belirterek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, boşanmak için Aile Mahkemesi'ne başvuran 450 çiftten 75'ini boşanmanın eşiğinden döndürdüklerini belirterek, "Bakanlığımızın uzmanları Aile Mahkemesi Hakimleri ile görüşüyor. Türkiye'de her yıl 500-600 bin kişi evlenirken, bunun beşte biri ise boşanıyor" dedi nbsp;Bir dizi açılış ve etkinlikler için Bursa'ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Bu sırada valilikte bulunan Afganistan heyeti, Bakan Şahin'e yöresel kıyafetlerini hediye etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bütçesi'nin 16 kat artırıldığını ifade eden Bakan Şahin, "Bizden hizmet bekleyen insanlara karşı yaptıklarımız ve yapacaklarımızın sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz" dedi. nbsp;Bursa'daki yurtlarda 231 çocuğun kaldığını, 14 bin 191 kişinin evde bakım hizmetlerinden yararlandığını söyleyen Vali Harput, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Bursa'daki Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'ne toplam 933 kişinin başvurduğunu belirterek, "Bu kişilerden 770'i kadın, 163'ü ise erkek oldu. Engelli olup da eğitim almayan kimsenin olmadığı tek il Bursa'dır" diye konuştu.
"ZAMAN KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ ZAMANIDIR"
Ardından yürüyerek olarak Büyükşehir Belediye Binası'na yürüyen Bakan Şahin'i Başkan Altepe kapıda karşıladı. Eskiden belediye hizmetlerinin yol, su ve elektrik olarak algılandığını kaydeden Bakan Şahin, "Şimdi ise sosyal belediyeciliğin güçlendiği bir dönemi yaşıyoruz. Belediyelerin aynı bakanlığımızda olduğu gibi doğumdan ölüme kadar birçok görevleri var. Kalkınmayı sağlarken bunun adil olarak yapılması çok önemli. Devletin yönetim anlayışını değiştiriyoruz. Türkiye'de son 10 yılda yaşam ömrü 5 yıl arttı. Zaman koordinasyon ve işbirliği zamanıdır" dedi.
Başkan Altepe, Bakan Şahin'e meşhur Bursa kılıcı hediye ederek, son 1 yılda 13 bin kadının BUSMEK kurslarına katılarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi.
"HİÇ BİR ZAMAN BELLİ BİR ZÜMRENİN HÜKÜMETİ OLMADIK"
Daha sonra Birlik Vakfı Bursa Şubesi'ndeki sertifika törenine katılan Bakan Şahin ise, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen kısa metrajlı film yarışmasında dereceye girenleri ödüllendirdi. Ardından Demirkapı İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahileri dinledi. Hürriyet ile emeğin ikiz kardeş olduğunu söyleyen Bakan Şahin, yola güçlü bir millet iradesi ve duasıyla çıktıklarını ifade etti. "Meclis yasa makinesi gibi çalıştı" diyen Bakan Şahin, "Gelir dağılımını en iyi sağlayan 10 OECD ülkesinden biri olduk. Bir hiç bir zaman bir zümrenin sınıfın hükümeti olmadık. Bebek ölümlerini en aza indiren 10 ülkeden biri olduk. Yurtlarımızda kalan çocukların yüzde 90'ı parçalanmış ailelerin çocuklarından oluşuyor. En büyük sermayemiz olan evlatlarımız için kendimizi yaşam boyu eğitmeliyiz" şeklinde konuştu.
"2 YILDA 14 BİN ENGELLİYİ MEMUR YAPTIK"
İki yılda 14 bin engelliyi memur yaptıklarını ifade eden Bakan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aile mahkemesi hakimleriyle yaptığımız çalışmada verilen bir takım desteklerle, rehberlik hizmetiyle, 5 ilde yaptığımız çalışmayla 450 çiftin 75 tanesi yeniden evliliğe devam etme kararı aldı. Ortalama bizim her yıl 500 bin ile 600 bin arası çiftimiz evleniyor. Bunun 100 bin ila 120 bini ayrılıyor. Bu kişilerin ise yüzde 80'i yeniden evleniyor. Ama yüzde 17'si eski eşiyle evleniyor" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...