Potanın en büyüğü Galatasaray oldu

Potanın en büyüğü Galatasaray oldu

SPOR Haberleri

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi Play-Off Finali beşinci maçında Banvit ile karşı karşıya geldi.

Beko Basketbol Ligi'nde 2012-2013 sezonu şampiyonu Galatasaray Medical Park oldu. Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi Play-Off Finali beşinci maçında Banvit ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray Medical Park 76-58 kazanarak seride durumu 4-1'e getirerek 23 yıl aradan sonra tarihinin 5. şampiyonluğunu elde etti.

1. Periyot

Salonu dolduran taraftarlarının önünde oynadığı karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Medical Park, boyalı alanda Ndong ve Ersin, dış atışta da Cenk'in sayılarıyla 4. dakikada 11-2 öne geçti. Yaptığı hücumlardan verim alamayan rakibi karşısında baskılı mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı takım, 6. dakikada farkı 12 sayıya (16-4) çıkardı. Banvit, sonradan oyuna dahil olan Serkan ile Stimac ile farkı eritmeye çalışırken, ev sahibi ekip ilk periyodu 18-12 üstün geçti.

2.Periyot


İkinci periyodun ilk bölümünde takımlar karşılıklı basketler bulurken, Galatasaray Medical Park 15. dakikada 24-17 üstünlüğünü sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım, savunmada zayıf kalan rakibi karşısında pota altında Ndong, üç sayı çizgisinin gerisinde de Cenk ile oldukça etkili bir mücadele ortaya koydu. Ev sahibi takım, bu oyuncuların üst üste kaydettiği basketlerle ilk yarıyı 37-23 önde tamamladı.

Maçın ilk yarısında Cenk, ürettiği 15 sayının tamamını dış atışlardan kaydetti. Ndong ise ilk yarıda boyalı alanda takımına 14 sayı kazandırdı.

3. Periyot


Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, Arroyo ve Cenk'in basketleriyle 24. dakikada farkı 19 sayıya (50-31) çıkardı. Oyun disiplininden kopan ve savunmada çok hata yapan rakibi karşısında üstün mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı takım, son çeyreğe 25 sayılık farkla 62-37 önde girdi.

4. Periyot

Dördüncü periyodun ilk bölümünde rahat davranan Galatasaray Medical Park karşısında Lucas, Simmons ile Dusan ile skor bulan Banvit, 37. dakikada farkı 13 sayıya (69-56) indirdi. Ancak kontrolü elinde bulunduran sarı-kırmızılı takım, rakibinin sonucu değiştirmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 76-58 galip ayrıldı.

Böylece seride rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Galatasaray Medical Park, 2012-2013 sezonunun şampiyonu oldu.

- İstatistikler

Galatasaray Medical Park maçta, dış atışlarda rakibine farklı üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılı takım, 25 atışın 10'nu (yüzde 40) sayıya çevirirken, Banvit 19 atışın sadece 2'sinde isabet bulabildi.

Ev sahibi ekipte 22 sayıyla maçın en skorer ismi olan Cenk Akyol, dışardan kullandığı 9 şutun 6'sını sayıya çevirmesini bildi.

Galatasaray Medical Park, maçta toplamda 45, konuk takım ise 38 ribaunt aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...