Vali Mutlu Gençlere teşekkür etti

Vali Mutlu Gençlere teşekkür etti

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polisin Taksim Gezi Parkı'na müdahalesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar....

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polisin Taksim Gezi Parkı'na müdahalesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar....

"Gezi Parkı eylemlerini bitirmesini istediğimiz gençlere yönelik bir müdahale oldu. Bu müdahale yapılırken 40 dakikaya yakın Gezi Parkının boşaltılması yönünde duyurular yaptık. Parkta bulunan gerek geceleri de kalan gençler, gerekse ziyaret için gelen önemli bir kesim kendiliğinden terk etti. Bir miktar bu gençlerin arasında yer alan marjinal grupların polisimizle çatışma pozisyonu oldu, bunlara da uygun bir müdahale tarzı ile gezi parkı boşaltılmış oldu. Bu çalışma fevkalede düzgün kısa süre içinde tamamlanmış olması bir memnuniyet oluşturmuştur, özellikle gençlerin ve diğer ziyaretçilerin gezi parkını boşaltmış olmaları önemlidir.
Bu gençlerimize doğrudan doğruya şahsım yüzyüze önemli görüşmeler yaptık. Sabaha kadar sürdürdüğümüz bu görüşmelerde çok önemli diyalog sağladık. Kendilerinin vermiş olduğu mesajın çok iyi anlaşıldığını, bunun da zaten hükümet düzeyinde karşılık bulduğunu hem hukukun içinde mahkemelerin verdiği kararın uygulanacağı belirtilmiştir. "

SAATLERCE İKNA ETMEK İÇİN UĞRAŞTIK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Taksim Platformu'nun eylemin sürmesi yönünde verilen kararıyla müdahale etme ve Gezi Parkı'nı boşaltma yönünde bir irade oluştu. Akşam saatlerinde alanın boşaltması rica edilmiş ve büyük çoğunluk polisle çatışmada alanı terk etmiştir. Herhangi bir yaralanma olmadan olayların sonuçlanması sevindirici olmuştur" dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyerek Taksim'de yapılan müdahale ile ilgili bilgiler verdi.
Gezi Parkı'nda eylemlerini ve bekleyişlerini bitirmeleri beklenen eylemcilere müdahale edildiğini söyleyen Vali Mutlu, "Bu müdahalemizi yaparken özellikle yarım saati aşkın bir süre Gezi Parkı'nın boşaltılması yönünde önemli duyurular yaptık. Gezi Parkı'nda bulunan gerek geceleri de kalan gençler, gerek bugün ziyaret için gelmiş olan gruplar arasında önemli bir kesim Gezi Parkı'nı kendiliğinden terk etti. Gençlerin arasında yer alan marjinal grupların polisimizle bir çatışma pozisyonu oldu ve bunlara da uygun bir müdahale tarzı ile kısa süre içinde gezi parkı boşaltılmış oldu. Gezi Parkı ile ilgili yaptığımız bu çalışmanın fevkalade düzgün, bir sıkıntı oluşmaksızın, kısa sürede tamamlanmış olması memnuniyet oluşturmuştur" dedi.
Gençlerle sabaha kadar uzun süren görüşmeler yaptığını hatırlatan Vali Mutu, "Sabaha kadar süren görüşmelerde aramızda fevkalade iyi sohbetin olduğunu da paylaştım. Gençlerimiz kendilerine verilen mesajın anlaşılmış olduğunu, bunun hükümet düzeyinde başbakanımızın kendi açıklamaları ile karşılık bulduğunu, hem hukukun verdiği kararlar doğrultusunda hareket edileceğini, mahkemelerimizin vermiş olduğu karar projenin uygulanması yönünde herhangi bir uygulamaya yönelik pozitif nitelikte olursa halkın oyuna sunulacağını ifade edilmiştir. Bütün bunlar kamuoyunda çözümün, gençlerin taleplerinin çözülmesi noktasında önemli bir pozitif algı oluşturmuş ve bunun sonucunda da parkın boşaltılması istenmiştir. Fakat Gezi Parkı terki konusunda arzu edilen hedefe ulaşılamamıştır. Taksim Platformu'nun eylemin sürmesi yönünde verilen kararıyla müdahale etme ve Gezi Parkı'nı boşaltma yönünde bir irade oluştu. Akşam üzeri karanlık oluşmadan 8 civarında bu alanı boşaltması rica edilmiş ve büyük çoğunluk polisle çatışmada alanı terk etmiştir. Herhangi bir yaralanma olmadan olayların sonuçlanması sevindirici olmuştur" diye konuştu.
Marjinal grupların Taksim çevresinde polisle çatışma niyetinde olduğunu ifade eden Mutlu, "Müdahalelerimiz yer yer sürmektedir. Genel olarak Takim ve çevresine sükünetin muhafaza edildiğini, tekrar toplanan gruplarla kısa süreli kayda değer olmayan ufak çatışmaların olduğun ifade etmek isterim. Önümüzdeki bir iki saat içinde daha rahat bir seviyeye ulaşacağını değerlendirmekteyiz. En önemlisi gençlerin kendilerini ifade etmek suretiyle vermiş olduğu mesajların alınmış olması. Bu mesajlara uygun açılımların devletimiz tarafından bizzat açıklanmış olması memnuniyet vericidir. Hukuku hepimiz başımızın üstünde taşımak durumundayız. Vatandaşımızın ve ülkemizin huzurunu bozma çabasında olan mihraklara karşı toplumsal duyarlılığı çok daha güçlü hale getirmemiz gerektiğini belirtiyorum. Şiddet hepimiz için bir üzüntü vesilesi. Şiddeti emniyet karşısında molotofu ile, farlı malzemeler ile çıkıp çarpışmak isteyenlere devletimiz prim vermeyecektir" şeklinde konuştu.
Hüseyin Avni Mutlu, olaylarda 29 kişinin yaralandığına da dikkat çekerek, şunları söyledi;
"Bu yaralılarımızın hiçbiri durumu ağır değil. Ağır bir vaka yok. Bu sevindiricidir. Ayakta tedavi görecek vakalardır. Bir takım yabancı medya kaynaklarında özellikle çok sayıda yaralı olduğu ve ölü olduğu şeklinde bilgi kirliliğine vatandaşlarımızın dikkatini çekmek istiyorum. Asla ve asla vatandaşımızdan gizlenecek tek bir bilgimiz yoktur. Asla ağır bir yaralı yoktur. Bir göz travması var. Bu olay ameliyata alınmıştır. Görme kusuru oluşturmayacak bir hadisedir. Bunun dışında operasyon gerektiren tek bir vaka yoktur"
Vali Mutlu sosyal medyadan tekrar toplanma çağrısında bulanlara da seslenerek, "İkna sürecinde bir vali olarak günlerdi orada bekleyen gençlerle sohbet ettim. Telefon dahil iletişim bilgilerimi paylaştım. Bu akşam böyle bir çatışma ortamı gelişmişken bu çağrıları yapanların memleketimizin hayrı için hizmet etmediklerini belirtmek istiyorum. Böyle bir ortamda 'gelin Taksim'e çıkalım' demek 'polisle çatışalım' demektir. Herkes bize yardımcı olsun. Bu çağrılardan vazgeçsinler"
Gazeteci Can Dündar ile yaptığı telefon görüşmesini de anlatan Mutlu, "Bu konuda Can beyin Gezi Parkı'nın boşaltması yönünde gayretleri olduğunu biliyorum. Sanatçı arkadaşlarla temaslarımızı sürdürdük. Bu çabalar arzu edilen sonucu veremedi. Can Bey ile boşaltma çalışası esnasında telefon görüşmemiz oldu. Benden ricaları şu oldu. Kendi çocuklarının orada olduğunu yardımcı olmamızı söylediler. 'Emniyet güçlerimiz orada boşaltma çalışması yapıyorlar. Sizin çocuğunuzun olduğunu da biliyorum' dedim. Bu konuda yardım istedi. Şu anda kendilerine birebir çocukları için yardımcı olamayacağımı ancak herkesin için bu yardımı yaptığımızı söyledim. Sonrada çocuğu ile ilgili kaygı verici bir durum olmadığını gördük" ifadelerini kullandı.
Vali Mutlu gençler ile hukukun içerisindeki nöbetlerin tamamını birlikte tutmaya hazır olduğunun altını çizerek, çevre anlamında toplumsal duyarlılığı arttırdıkları için gezi parkı eylemcilerine teşekkür de etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...