Avrupalı Türklerden hükümete destek

/ Kaynak: CHA
Avrupalı Türklerden hükümete destek

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Pariste, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD)Paris Şubesi tarafından Gezi Parkı olayları nedeniyle yapılan basın açıklamasında hükümetye destek verildi.

nbsp;Fransa'nın Başkanti Pariste, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği(UETD)Paris Şubesi tarafından Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olayları nedeniyle basın açıklaması yapıdı. Açıklamada, demokrasilerde toplanma ve gösteri yapma hakkı olduğu belirtilerek, ''Fakat bu hukuk kaideleri içerisinde olmalıdır. Toplumsal barış ve huzuru bozan, hukuk düzenine aykırı gösteriler bu hakkın suistimali demektir.'' vurgusunda bulunuldu. Demokrasinin temelinin hükümetlerin halkın tercihiyle gelip gitmesi olduğu belirtilen açıklamada ''Sokakta yapılacak taşkınlıklar ve kanuna karşı hareketlerle iktidarları değiştirme yöntemi elbette anti-demokratiktir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Ana muhalefet partisinin sokaktan medet ummasını Avrupalı vatandaşlar olarak bizler anlamakta güçlük çekiyoruz.'' ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, Avrupalı vatandaşların Türkiye'de demokrasinin yanında olduğuna dikkat çekilirken AK Parti'nin Türkiye'yi 10 yılda getirdiği noktayı Türk halkı ve dünyanın bilmekte olduğu kaydedildi. Ayrıca uluslararas camianın Yunanistan, İspanya, İngiltere ve İtalya'da yapılan gösterilerle Türki'yeye bakışının aynı olmadığı aktarıldı. UETD Paris Şubesi, ''Avrupa'da yaşayan Türkiyeli vatandaşlar olarak, Türkiye'de hükümeti bir kesimin şiddete başvurarak baskı altına alma çabasının, yine iktidarın 11 yıl içinde genişlettiği ve dünya standartlarına ulaştırdığı demokratik standartlar içinde alacağı önlemler ve yeni anayasanın yapımı sürecine bütün partilerin aktif katılımı aracılığıyla karşılanacağını biliyoruz.'' vurgusunda bulunuldu.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...