Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Son sözleri 'beni serbest bırakın' oldu

/ Kaynak: CHA
Son sözleri 'beni serbest bırakın' oldu

DÜNYA Haberleri  / CHA

Florida'da 1987'de mahkum arkadaşını hapishaneden kurtarmaya çalışırken bir gardiyanı öldüren William Van Poyck (58) idam edildi

ABD'nin Florida eyaletinde 1987'de mahkum arkadaşını hapishaneden kurtarmaya çalışırken bir gardiyanı öldüren William Van Poyck (58) idam edildi. Van Poyck ve Frank Valdes, mahkum arkadaşları James O'Brien'ı kurtarmak için West Palm Beach'te doktor ofisinin dışında duran hapishane aracına tuzak kurmuştu. Araçtaki Fred Griffis isimli gardiyan ise mahkumun kaçmasını önlemek için aracın anahtarını çalılara attıktan sonra mahkumun arkadaşları tarafından vurulmuştu. Griffis, olay yerinde hayatını kaybetmişti. Polis, kurtarma operasyonunu düzenleyen iki şahsı yakalamayı başarıp, mahkemeye sevk etmişti. Mahkeme, Van Poyck'un gardiyanın ölümüne sebep olduğunu açıklayarak idam kararı verdi. Diğer mahkum Valdes ise 1999'da tutuklu bulunduğu hapishanede dövülerek öldürüldü. Ölümüyle ilgili 7 gardiyan sorumlu tutuldu, fakat hiç biri suçlu bulunmadı. Van Poyck, temyiz davasında gardiyanın ölümüne sebep olan saldırının Valdes'in yaptığını ve jürinin bu durumu bilmesi halinde kendisi için idam kararı vermeyeceğini dile getirmişti. Valdes'in ölümünün ardından, Van Poyck güvenlik gerekçesiyle Virginia Sussex Eyalet Hapishanesi'ne nakledildi. Burada 324 sayfalık "A Checkered Past: A Memoir" adlı otobiyografisini yazdı. Hapishanedeyken üç kitap yazması ve günlük tutmasından dolayı Van Poyck'ın davası dünyaca dikkat çekti. Ölen gardiyan Fred Griffis'in ailesi, basında çıkan haberlerin Griffis hakkında değil de, Van Poyck'un, işlediği suça ve yazdıklarına odaklanmasından dolayı hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi. Zehirli iğne ile idam edilen Van Poyck'un son sözleri "Beni serbest bırakın." oldu.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...