Taksim'de son durum

/ Kaynak: AA
Taksim'de son durum

GÜNDEM Haberleri  / AA

Divan Oteli'nin önünde bir grubun bekleyişi sürüyor.

nbsp; Taksim Gezi Parkı'na yapılan müdahalenin ardından Divan Oteli'nin önünde bir grubun bekleyişi sürüyor. Otelin önündeki grup, çeşitli sloganlar atarak, şarkılar söyledi. Polis gruba müdahale etmek isterken, otelin önünde bulunan CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Özgündüz ve Engin Özkoç, polisin önüne geçerek engel oldu. Geri çekilen polis ekipleri, otelin önünde bekleyen birkaç kişiye TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında CHP milletvekilleri de ıslandı. İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Oğuz Eren'le görüşen CHP milletvekilleri, göstericilerin güvenli bir şekilde çıkması için müdahalede bulunulmamasını istedi. Eylemci grup ve polis, otel ve çevresinde bekleyişine devam ederken, bazı göstericilerin halay çektiği gözlendi. Bu arada, Sıraselviler Caddesi'nde bir araya gelen bir grup, polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından dağıldı. Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik görevlileri, Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'nda çalışma yaparken, eylemciler tarafından daha önce yakılan iş makinelerinin de alana gelen tırlarla kaldırıldığı görüldü. Taksim Meydanı, hala yaya ve araç trafiğine kapalı durumda bulunuyor.

Gazi Mahallesi
Göstericilerin Gazi Mahallesi'ne girişleri kapatması nedeniyle TEM Otoyolu'nun iki yönünde trafiğin kilitlendiği, bazı sokak ve caddelerde ise göstericilerin barikat kurup, ateş yaktığı öğrenildi.


Vali Mutlu'dan LYS için duyarlılık mesajı
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter'dan takipçileriyle paylaştığı mesajda, "Bu sabah LYS'ye girecek olan öğrencilerimizin istirahat ve huzurlarını düşünerek, göstericilerin sükunetli olmalarını özellikle talep ediyor, sevgili öğrencilerimize girecekleri LYS'de başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise Taksim Gezi Parkı'na müdahale sonrası 2'si polis memuru olmak üzere 3 kişinin hastanelerde tedavilerinin devam ettiği, an itibariyle hastanelerde yatarak tedavi gören başka kimsenin bulunmadığı kaydedildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...