Gezi Parkı protestoları semtlere yayıldı

/ Kaynak: CHA
Gezi Parkı protestoları semtlere yayıldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Gezi Parkı'nın polis tarafından boşaltılmasından sonra çıkan protesto gösterileri İstanbul'un çeşitli semtlerine yayıldı.

nbsp;E-5 karayoluna çıkan eylemciler Yenibosna-Şirinevler istikametini saatlerce trafiğe kapadı. Gösteriler bazı kiritik semtler ile E-5 ve çevresine de sıçradı, binlerce insan yol kesme eylemi yaptı. Trafiği felce uğratan gece eylemleri, polisin müdahalelerinden sonra açılabildi. Taksim Gezi Parkındaki eylemcilere dün akşam 20.50 sularında müdahalen edilmesinden sonra eylemler önce Taksim ve çevresine daha sonra İstanbul'un değişik semtlerine ve E-5 karayoluna sıçradı. Anadolu yakasında Sarıgazi, Mustafa Kemal Paşa, Kadıköy, Ataşehir gibi semtlerden organize şekilde hareket eden yüzlerce eylemci önce ara sokak ve bağlantı yollarını daha sonra gecenin ilerleyen saatlerinde Altunizade, Acıbadem gibi noktalarda E-5 karayolunu işgal etti. Gece 00.30 'dan sonra benzer eylemler önce Mecidiyeköy ve Okmeydanı, daha sonra gece 02.00'den sonra Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Sefaköy, Yenibosna, Şirinevler, Bakırköy, Topkapı, Edirnakapı, Haliç bölgelerinde yaşandı. 50-100'erli guruplar halinde yürüyerek yola çıkan bazıları motosikletli bazıları otomobilli göstericilerin yer aldığı kalabalık eylemci kitleleri E-5 trafiğini saatlerce kilitledi. Eylemciler Gazi Mahalallesi, Okmeydanı, Mecidiyeköy gibi semtlerden ciddi gösterici desteği aldı. Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişler polisin o bölgelerde müdaheleleriyle yol işgalinin sona erdirilmesiyle tekrar başladı. Eylemcilerin zaman zaman metrobüs yolunda zaman zaman ise E-5'te yürümeleri nedeniyle ulaşım gece boyunca kilitlendi. Avrupadan Anadolu yakasına geçişler ise sabah saatlerine kadar aksadı. Mertobüs seferlerinin aksaması nedeniyle vatandaşlar gece 02.30-03.00'lere kadar duraklarda mahsur kaldı. Yine haftasonu tatili ve karne tatili nedeniyle memleketlerine gitmek isteyen birçok İstanbullu kendini eylemlerin göbeğinde buldu. Yenibosna-Şirinevler hattında metrobüs üst geçitlerinde AK Parti pankartlarını yırtan göstericiler daha sonra bu afişi yaktı. Eylemcilerin 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Hükümet istifa' gibi sloganlar atmaları dikkat çekerken, tencere, tava, kaşık, düdükler ile eyleme destek verenler de dikkat çekti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...