Başbakan Erdoğan, 'İhanet şebekesini millete belgeleriyle tanıtacağız'

Başbakan Erdoğan, 'İhanet şebekesini millete belgeleriyle tanıtacağız'

Politika Haberleri

Başbakan 28 Şubat'ta tankların yürütüldüğü Sincan'daki mitingde 'İhanet şebekesini millete göstereceğiz' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Taksim'i aştı. 2014 Mart ayında yapılacak seçimlerin startı olacak" dediği; "Büyük oyunu bozmaya, haydi tarih yazmaya" sloganının kullanıldığı "Milli İradeye Saygı" mitinglerinin ilki dün Sincan'da büyük bir katılımla gerçekleşti. 28 Şubat'ta tankların yürümesiyle özdeşleşen Sincan'da Erdoğan, önceki gün "açık hava tiyatrosu" benzetmesinde bulunduğu Gezi Parkı olaylarına ve arkasındaki aktörlere seslendi. Erdoğan, özetle şunları söyledi: "Buradan bütün Türkiyeyi ve dünyayı yürekten selamlıyorum. Benim milletimin kalp gözü açıktır. Siz oynanan oyunu gördünüz. Biz 10.5 yıldır nbsp;hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese el uzattık ama birileri bize yumruk uzattı. Yumruk uzatanla toka yapılabilir mi? Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Bizim öyle direnişlerimiz vardır ki, tüm tuzakları alt üst eder. Birileri gibi tencere tava çalarak gürültü kirliliği yapanlardan olmadık. Bunların neresi çevreci? Bunların derdi başka. Çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. Düzeni bozma gayretinde olanlara çapulcu denir. Burası bir hukuk devleti. Kusura bakma, hukuka uyacaksın. Hani demokrasi, hak hukuk diyordunuz. Olayın aslı Gezi Parkı mı? Bunların hepsi belgeleriyle elimizde. Bu işin kaynağı neresi göreceksiniz. Bu iş dışarıda ve içeride koordineli yürüyen süreçtir. İhanet şebekesini milletimize tanıtacağız. Başörtülü bir bayanın başörtüsünü alıp 6 aylık çocuğuyla, tekmeyle sürüklüyorlar. Terör örgütü liderinin posteriyle Atatürk'ün posteri bir arada, hani siz ulusalcıydınız? Polisimize el uzattılar, sabrettik. Camilerimize ayakkabılarıyla girdiler; içki içtiler. Sabrettik. Sabahlara kadar azgınca küfrettiler; hep sabrettik. 8 ay daha sabredeceğiz. 8 ay sonra milletin önüne sandık gelince hesabı orada soracağız. Kuru gürültüyle demokrasi askıya alınmaz. Hiçbir sermaye grubu, faiz lobisi bizi korkutamaz. Hepimiz 2 metre küplük yere uzanacağız. Ey faiz lobisi, sen de kapıcı Ahmet Efendi de oraya girecek. Eğer yaptığın bir şey varsa yırttın paçayı, yoksa hapı yuttun. Biz bu yola tıpkı merhum Menderes, Özal ve Erbakan gibi kefenimizle çıktık. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza etsin. Şu anda burada Hacı Bayram Veli'nin yakınındayız. Bağlum'da Abdulhakîm Arvâsî hazretleri yakınımızda. Hep birlikte el ele yarınlara yürüyeceğiz. " Topçu Kışlası'yla ilgili referandum önerisini tekrarlayan Erdoğan, "Yargı kararına uyacağız. Olumsuz bir karar çıkarsa yine halka soracağız. Olay artık yargı sürecinde. Gezi Parkı'nda durmanın artık bir anlamı yok. Lütfen orayı terk edin. nbsp;Çünkü orası tüm İstanbullularındır, illegal örgütlerin işgal mekanı değildir. Yarın (bugün) İstanbul'da mitingimiz var. Açık net söylüyorum. Taksim Meydanı boşaldı boşaldı, bundan sonra güvenlik güçlerimiz orayı boşaltmasını bilir. Bu devlet sizin oyuncağınız değil" dedi.
nbsp;Başbakan Erdoğan, 'İhanet şebekesini millete belgeleriyle tanıtacağız'

İŞTE O KARE
'Milli İradeye Saygı' mitingi için Ankara'nın Sincan ilçesine giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunu Ülkücü gençler karşıladı. 'Dik dur eğilme ülkücüler seninle' sloganları atan grup Başbakan'ı bozkurt işaretleri ile selamladı.





ÜLKÜCÜLERİN AÇTIĞI PANKART MEST ETTİ
MHP'li kardeşlerime nbsp;teşekkür ediyorum
Sincan'daki mitingde ilginç anlar yaşandı. Grubun üç hilalli bayraklar sallamaya başlaması üzerine Başbakan Erdoğan kalabalıktan pankart açmak isteyen gruba müsade etmelerini istedi. Açılan iki pankart oldukça şaşırtıcıydı. Üzerinde, "Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa" ve "Dik Dur Eğilme, Ülkücüler Seninle" yazılı pankartlar kalabalık tarafından alkışlandı ve büyük ilgi gördü. "Mitinge verdikleri destek sebebiyle MHP'li kardeşlerime teşekkür ediyorum" diyen Erdoğan, "Türkiye, 17 gündür ibretle izlediğimiz bir süreç yaşadı. Meselenin çıkış yeri ile geldiği nokta çok farklı. Gezi Parkı perdesinin gerisinde çok farklı hesaplar ortaya konuldu. Ulusal medyanın bir kısmı, provokasyonla her türlü ilkesizliği sergiledi. Uluslararası medya her türlü iki yüzlülüğü sergiledi. Mezhep çatışması çıkarmak istediler. Bize nasıl bir oyun oynadıklarını, çok iyi görmenizi istiyorum. Ağaç diyerek, çevre diyerek konuyu saptırmaya çalışıyorlar. Yapılan hukuksuzluğu bu şekilde örtmek istediler" dedi. Mehmet Ali Alabora'nın "Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş, sen hâlâ anlamadın mı" tweetini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: "Yaşananların özeti budur. CHP milletvekili çıkıyor, 'mesele AK Parti iktidarını devirmek' diyor. Bu içerideki kinin, nefterin dışa vurumudur. Bunların meselesi büyüyen Türkiye ile hesaplaşmaydı. Çözüm sürecinde çok güzel neticeler aldık. Reyhanlı'da 53 kardeşimizi şehit ettiler. 53 şehidimizle ilgili de ileride konuşacağım. Şimdi konuşmuyorum, sabrediyorum."






Tarihi mitingden notlar
gt; Mitingin yapıldığı meydanı çok sayıda afiş ve pankart süsledi. Alanda "İnönü'yü park yapalım, adını Çarşı koyalım", "Oy'un büyük Türkiye", "Balyoz'la yıkamadınız, tencere-tavayla hiç yıkamazsınız" pankartları dikkat çekti.
gt; Miting meydanındaki sloganlarda göstericiler de hedef alındı. Kalabalık, "Millet burada, çapulcular nerede" sloganları attı.
gt; Gezi eylemcileri gibi bazı partililer de miting meydanına tuttukları takımların formalarını giyerek geldi.
gt; nbsp;Başkentteki eylemler sırasında polise küfrettiği iddia edilen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'e de mesaj vardı. Açılan dev bir pankartta "CHP'li Gök, sen polise ana avrat küfrettin ama biz senin ananın ellerinden öperiz" denildi.
gt; nbsp;Kürsüden "Adnan Menderes'i astınız, Turgut Özal'ı zehirlediniz, Necmettin Erbakan'a zulmettiniz, Muhsin Yazıcıoğlu'nu yok ettiniz" anonsu yapılırken meydandan "Yuhh" sesleri yükseldi. Anonsun devamında "Ama Tayyip Erdoğan'ı yedirmeyeceğiz" denilince, alkış sesleri yükseldi..
gt; Coşkulu kalabalık, Erdoğan'ın konuşmasını sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganlarıyla kesti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...