Suriye ordusu adım adım Halep'e ilerliyor

Suriye ordusu adım adım Halep'e ilerliyor

DÜNYA Haberleri

Hizbullah destekli Esad güçlerinin Kusayr'dan sonra Halep'e ilerleyişi muhalefet için Cenevre-2 toplantısını da zora sokuyor.

Suriye'de rejim askerleri, Kusayr'ın ardından Halep'e doğru ilerliyor. ORSAM Ortadoğu Uzmanı Oytun Orhan, Hizbullah'ın desteklediği Suriye Ordusu'nun Halep'i ele geçirmesi halinde, Türkiye'nin sınırının diğer noktasında sıkıntı yaşanabileceğine işaret etti. Orhan, sahada güç kaybeden Suriye muhalefetinin Cenevre-2 toplantısında masaya oturma şansının tehlikeye girdiğini de ileri sürdü. Bu arada ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, "Uçuşa yasak bölge seçeneğini dışlamıyoruz" derken Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ABD'li muadili John Kerry ile telefonla görüştü. Lavrov, muhalefetin silahlandırılmasının çatışmanın şiddetinin artmasına sebep olacağını ileri sürdü.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...