Reyhanlı bombacısı, 'Suriyeli Hacı ile 5 milyon dolara anlaştık'

/ Kaynak: AA
Reyhanlı bombacısı, 'Suriyeli Hacı ile 5 milyon dolara anlaştık'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların faili olduğu gerekçesiyle tutuklanan Nasır E., saldırılar için Suriyeli Hacı adlı kişi ile 5 milyon dolara anlaştığı belirtti.

Reyhanlı'daki bombalı saldırıların faili olduğu gerekçesiyle tutuklanan Nasır E., emniyetteki ifadesinde, 'eylemden' 2 ay önce Y.N. ile Suriye'ye giderek Konya ve Ankara'da bombalı eylem planladığını belirtti. Lazkiye'de görüştüğü Hacı isimli Suriyeli ile 5 milyon dolara anlaştığını anlatan Nasır E. ifadesinde şunları söyledi: nbsp;"Saldırıların Reyhanlı'da yapılmasını istediler. Hacı'nın zengin biri olduğunu Y.N'den öğrendim. Daha önce de Y.N. ile Suriye'deyken Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın amcasının oğlu Halil Esad'ın yanına gittik ancak kendisiyle görüşmedim. Fakat Y.N. Halil Esad'in yanına sürekli gidiyordu. Bir keresinde de Beşşar Esad ile görüşmüştü. Bu görüşmenin amacı da daha önce Reyhanlı sınırına muhaliflerden kaçarak gelen Esad yanlısı askerleri buradan alarak Yayladağı ve Samandağ ilçesinden Lazkiye'ye gitmelerine yardımcı olmaktı." nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...