Alman vekil Roth ve CHP'li Tanrıkulu gazdan etkilendi

Alman vekil Roth ve CHP'li Tanrıkulu gazdan etkilendi

GÜNDEM Haberleri

Emniyet güçlerinin Gezi Parkı'na müdahalesinden etkilenen ve çevredeki otellere sığınanlar burada da biber gazdan etkilendi. Müdahale sırasında orada bulunan Alman siyasetçi Claudia Roth da gazdan etkilendi.

İstanbul polisi, bugün 20.50'de Gezi Parkı'na müdahale etti. Biber gazından etkilenen eylemciler İstiklal ve Sıraselviler caddelerinda toplandı. Burada da toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla tazyikli su ve biber gazıyla müdale yapıldı. Bunun üzerine gruptakiler, ara sokaklara dağıldı. Eylemlerin ilk gününde olduğu gibi eylemciler çevredeki işyerlerine ve otellere sığındı. Divan Oteli'nin içinde ve önünde bekleyen kalabalık bir gruba biber gazıyla müdahale edildi. Bu sırada Divan kavşağında bulunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da gazdan etkilendi. Divan Otel yaralılara ve gazdan etkilenenlere kapıları açtı. Otelin özellikle giriş katının tamamı gaz ile doldu. Eylemciler, hem zemin katta hem de alt katta bulunan konferans salonlarına sığındılar. Yoğun gazdan dolayı başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok kişi baygınlık geçirdi. Burada oluşturulan revirde gönüllü doktorlar tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da gazın otelin içerisine de yayılması nedeniyle gaz maskesi taktı. Lobide gruptakilerden bazılarıyla görüşen Tanrıkulu, polislerden de gruptakilere müdahalede bulunmamalarını istedi. Mecidiyeköy Meydanı'nda toplanarak Taksim'e yürümek isteyen kalabalık bir gruba da polis tarafından biber gazı sıkıldı.
ROTH CANLI YAYINA KATILDI
Gazdan etkilenerek Divan Otel'e sığınan Alman Yeşiller Partisi Claudia Roth, Alman ZDF kanalına yaptığı açıklamada, "Olanların canlı tanığıyım. Savaştaki gibiydi. Sokaklarda insanları kovaladılar. Gözyaşı bombalarıyla insanları hedef aldılar" dedi.
Polisin müdahalesi sırasında Roth'un yanı sıra Alman milletvekilleri Heike Häsel ve Sevim Dağdelen'in de Gezi Parkı'nda olduğu belirtildi. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...