Kemal Gürüz'ün yeniden tahliyesi istenecek

Kemal Gürüz'ün yeniden tahliyesi istenecek

GÜNDEM Haberleri

İntihar girişiminde bulunan 28 Şubat davasının tutuklu tek sivil sanığı, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Avukatlar, 'Yeni alacağımız raporlar ışığında yeniden tahliyesi için mahkemeye başvurmayı düşünüyoruz" dedi.

İntihar girişiminde bulunan 28 Şubat davasının tutuklu tek sivil sanığı, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ün sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Gürüz, Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin 37 kişiyi tahliye haberini alınca koğuşta sol bileğini cam parçasıyla kesti ve intihara kalkıştı. Önce cezaevi revirine kaldırılan Gürüz daha sonra hastaneye gönderildi. Avukatları yeniden koğuşuna götürülen Gürüz'le dün görüştüler. Bileğindeki kesiğin derinin üst kısmında olduğu belirtilen Gürüz, yarından itibaren psikolojik destek alacak. Gürüz'ün avukatı Sedat Aksakallı, "Doktorları ile konuştuk. Kemal Bey'in sağlık durumu şu anda çok iyi. Revirden ve devlet hastanesinden rapor alacağız. Müvekkilimiz daha önce de kalp krizi geçirmiş ve anjiyo olmuştu. Sağlık durumu cezaevinde kalmaya uygun değil. Yeni alacağımız raporlar ışığında yeniden tahliyesi için mahkemeye başvurmayı düşünüyoruz" dedi.
İNFAZA DÖNÜŞMESİN
Kemal Gürüz'ün kardeşi Profesör Yüksel Gürüz de olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek, "Gezi Parkı'ndaki ağaçlar Türkiye için nasıl önemliyse benim gönül parkımın en önemli ağacı da ağabeyim. Cezaevindeki sağlık ekibine ve görev yapan herkese müteşekkiriz. Ailece çok üzüldük. Bu davada yargılanan herkes gibi ağabeyimin de artık cezaevinden çıkması gerektiğine inanıyoruz. Elbette yargı süreci devam edecektir. Bu sürecin öncelikle tutuksuz yargılama ve sonunda da beraatle sonuçlanacağına inanıyoruz" diye konuştu. Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde Gürüz'ün tahliyesine ret kararı oyçokluğu ile alınmıştı. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, Gürüz'ün tahliyesi yönünde oy kullanmıştı. DHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...